Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τρόφιμα, τα οποία ξεβουλώνουν τις αρτηρίες του ανθρώπινου σώματος, με φυσικό τρόπο

Φυσικό ξεβούλωμα αρτηριών: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ορισμένου από αυτούς έχουν βουλωμένες αρτηρίες.

Ωστόσο, υπάρχει λύση

Γι’ αυτό δεν πρέπει να αγχώνεστε.


Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές.
 

Φυσικό ξεβούλωμα αρτηριών – Ακολουθούν είκοσι τρόφιμα, τα οποία ξεβουλώνουν τις αρτηρίες του ανθρώπινου σώματος, με φυσικό τρόπο

Σπαράγγια: Τα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, στην πρόληψη των θρόμβων του αίματος που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές καρδιαγγειακές νόσους.

Αβοκάντο: Το νόστιμο αυτό φρούτο βοηθά το κυκλοφορικό σας σύστημα και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Μπρόκολο: Προσφέρει φυτικές ίνες φιλικές για την καρδιά που βοηθούν στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, επιτυγχάνουν τη μείωση του στρες, που μπορούν να προκαλέσουν εκδορές στα αρτηριακά τοιχώματα.

Οι σπόροι Chia: Ξεβουλώνουν τις αρτηρίες.

Κανέλα: Μόλις μία κουταλιά της σούπας κανέλα την ημέρα έχει την ικανότητα να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Ταυτόχρονα, καθαρίζει και προλαμβάνει τη συσσώρευση πλάκας. Η κανέλα είναι επίσης γεμάτη από αντιοξειδωτικά.
Φυσικό ξεβούλωμα αρτηριών – Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα τρόφιμα, τα οποία ξεβουλώνουν τις αρτηρίες εντελώς φυσικά

Έλαια Καρύδας: Τακτική κατανάλωση ελαίου ινδικής καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες. Επίσης, βοηθά τη μετατροπή της χοληστερόλης στο αίμα σε μια μορφή που το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Καφές: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του καφέ καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 20% περίπου. Το μόνο που έχετε να σκέφτεστε είναι να καταναλώνετε τον καφέ με μέτρο μιας και αυτός περιέχει καφεΐνη. Προτιμήστε να παίρνετε τον καφέ σας ντεκαφεινε.

Κράνμπερι: Τα Κράνμπερι είναι άλλη μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά,. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας μειώνοντας την LDL και αυξάνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης HDL.

Λιναρόσπορος: Μία από τις καλύτερες πηγές α-λινολενικού οξέος (ALA), ο λιναρόσπορος, είναι γνωστός για την ικανότητά του να μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις φλεγμονές. Έτσι, τις βοηθά να παραμένουν οι αρτηρίες καθαρές από την πλάκα βελτιώνοντας, επίσης, την υγεία της καρδιάς.

Πράσινο Τσάι: Το πράσινο τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα κατεχινών, αντιοξειδωτικές φυτικές φαινόλες, που εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης κατά την πέψη.

Ξηροί καρποί: Ως μια εξαιρετική πηγή α-λινολενικού οξέος μια μερίδα καρυδιών καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, στη μείωση της φλεγμονής, και να κρατήσει τις αρτηρίες καθαρές από οποιεσδήποτε αποθέσεις.
Φυσικό ξεβούλωμα αρτηριών – Συμβουλές για την υγεία: Τα τελευταία τρόφιμα, που ξεβουλώνουν φυσικά τις αρτηρίες

Ελαιόλαδο: Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η χρήση του ελαιολάδου για τους σκοπούς αυτούς μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τον κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών ασθενειών έως και 41%.

Χυμός Πορτοκαλιού: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία κρατάει τις αρτηρίες χωρίς εκδορές προλαμβάνοντας τις οξειδωτικές βλάβες στην κυκλοφορία του αίματος.

Λωτός: Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος ώστε να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και τις αρτηρίες σας καθαρές.

Ρόδι: Διεγείρει με φυσικό τρόπο την παραγωγή νιτρικού οξειδίου στο αίμα, το οποίο βοηθά στην διαστολή των αρτηριών και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Προσπαθήστε να τρώτε φρέσκα ρόδια ή απολαύσετε τον φυσικό χυμό τους.

Σπανάκι: Ως ένα από τα φημισμένα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και φυλλικό οξύ, που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην απόφραξη των αρτηριών.

Σπιρουλίνα: Η Σπιρουλίνα είναι ένα βρώσιμο κυανοβακτήριο, το οποίο όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, αλλά επίσης αποτελεί μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης.

Κουρκουμάς: Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή περιεκτικότητα κουρκουμίνης στον κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εναπόθεσης λίπους στις αρτηρίες μέχρι και 26%.

Καρπούζι: Μια εξαιρετική φυσική πηγή του L-κιτρουλλίνη αμινοξέος. Το καρπούζι μπορεί να καθαρίσει τις αρτηρίες μειώνοντας την πίεσης του αίματος και να μειώσει τις φλεγμονές.

Δημητριακά Ολικής Αλέσεως: Βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, διατηρώντας τις αρτηρίες καθαρές, και μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών παθήσεων.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram