Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φυσικοί τρόποι να ανακουφίστης απο τον πονόλαιμο και τον βήχα !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο πονόλαιμος και ο βήχας μπορεί να είναι τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, μια παρενέργεια καταπονημένων φωνητικών χορδών ή ένδειξη για κάτι που εξελίσσετε . 

Παρά την αιτία, αυτό που σε ενδιαφέρει πρώτα όταν σε πονάει ο λαιμός σου είναι πώς θα ανακουφιστείς, γρήγορα.

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να τρέξεις στο γιατρό σου, μερικές όμως από τις καλύτερες θεραπείες είναι σπιτικές...

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Εδώ θα βρεις εύκολες θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις αν νιώθεις το λαιμό σου τραχύ και έχεις τον ενοχλητικό βήχα , να σε γρατζουνάει όταν καταπίνεις ή απλά νιώθεις άρρωστη. 

Έτσι αντιμετωπίζεται ο πονόλαιμος και ο βήχας :

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως αν κάνεις αρκετές φορές τη μέρα γαργάρες με ζεστό αλατόνερο μπορεί να μειωθεί το οίδημα στο λαιμό και να μαλακώσουν οι βλέννες, βοηθώντας να απομακρυνθούν πιο γρήγορα ερεθιστικά στοιχεία ή τα βακτήρια. Η γενική οδηγία είναι να λιώσεις μισό κ.γλ. αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό. Αν το αλμυρό νερό είναι πολύ δυσάρεστο για σένα, δοκίμασε να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα μελιού για να γλυκάνεις κάπως το μείγμα. (Απλά θυμήσου να φτύσεις το νερό μετά τις γαργάρες αντί αντί να το καταπιείς!)

Υγρά


Είναι πολύ σημαντικό να μένεις ενυδατωμένη, ειδικά αν είσαι άρρωστη και ο λαιμός σου είναι ερεθισμένος”. 

Θα πρέπει να πίνεις τόσο υγρά ώστε τα ούρα σου να έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα ή να είναι άχρωμα. Τα υγρά βοηθούν την αποβολή των βλεννών και ο οργανισμός σου καταπολεμά πιο αποτελεσματικά βακτήρια και ερεθιστικά όπως τα αλλεργιογόνα αλλά και τα συμπτώματα του κρυολογήματος”. 

Το τι θα πιεις εξαρτάται από σένα. Το νερό είναι πάντα καλό (και τα παγάκια!), αλλά μπορείς επίσης να πίνεις κάτι ελαφρώς γλυκό, όπως νερωμένο χυμό φρούτων ή κάτι αλμυρό όπως ζωμό κοτόπουλου.


Τσάι

Βαρέθηκες να πίνεις νερό; 

Ένα ζεστό φλιτζάνι ρόφημα από βότανα (έχουμε πει σε άλλα μας άρθρα ποια βότανα είναι για τον βήχα και το πονόλαιμο) ή τσάι προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονεμένο λαιμό. 

Επιπλέον, το τσάι -είτε είναι μαύρο, είτε πράσινο είτε λευκό- περιέχει αντιοξειδωτικά που θεωρούνται πως ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Για μια επιπλέον τόνωση, πρόσθεσε ένα κουταλάκι μέλι. Δίνει καλύτερη γεύση στο ρόφημα και οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες μπορεί να σε βοηθήσουν να συνέλθεις πιο γρήγορα.


Κοτόσουπα

Και ένα μαμαδίστικο γιατρικό για τα κρυολογήματα. Η κοτόσουπα μπορεί επίσης να ανακουφίσει έναν πονεμένο λαιμό. 

Το νάτριο στο ζωμό μπορεί να διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να νιώσεις καλά πίνοντάς τον”. 

Η σούπα έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν είσαι άρρωστη: όταν πονάει και είναι ερεθισμένος ο λαιμός σου, η κατάποση μπορεί να είναι επώδυνη. Έτσι οι υγρές τροφές θα σου εξασφαλίσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις τη λοίμωξη.


Ξεκούραση

Μπορεί να μην είναι η πιο γρήγορη λύση, αλλά λίγη ξεκούραση είναι πιθανότατα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις τη μόλυνση που σου προκάλεσε τον πονόλαιμο, . 

Η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων πονόλαιμου οφείλεται στον ιό του κρυολογήματος και γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταπολεμήσεις μια ίωση”, λέει. “

Η ξεκούραση θα βοηθήσει να καταπολεμήσεις τον ιό ώστε να γίνεις πιο γρήγορα καλά”.

Περιμένω στα σχόλια και δικές σας σπιτικές θεραπείες για το πονόλαιμο και τον βήχα ... ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram