Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Καρδιακό πρόβλημα: 8 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Μη σωστή λειτουργία καρδιάς: Αναρωτιέστε αν η καρδιά σας λειτουργεί σωστά; Μην αγχώνεστε, διότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να το κάνετε.

Μπορείτε απλά να διαβάσετε τη λίστα που βρίσκεται παρακάτω και η οποία δείχνει σε ποιες περιπτώσεις υπάρχουν προβλήματα καρδιάς. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν οκτώ συμπτώματα που δείχνουν μη σωστή λειτουργία καρδιάς

– Πόνος που εξαπλώνεται προς το χέρι: Πολλοί άντρες βιώνουν αυτό το σύμπτωμα στο αριστερό χέρι ενώ οι γυναίκες και στα δύο χέρια. Κάποιες γυναίκες βιώνουν και ασυνήθιστο πόνο στον αγκώνα πριν πάθουν καρδιακό. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πόνος από την καρδιά μεταφέρεται προς την σπονδυλική όπου συνδέονται πολλά νεύρα και ο εγκέφαλος μπερδεύεται με αποτέλεσμα να νομίζει πως πονάει το χέρι.

– Βήχας που δεν σταματάει: Ο επίμονος βήχας που παράγει ένα ροζ υγρό που περιέχει αίμα είναι πολύ συχνό σύμπτωμα καρδιακού.

Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα συμπτώματα που δείχνουν μη σωστή λειτουργία καρδιάς

– Πρησμένα πόδια: Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, υγρά από τα αγγεία διαρρέουν στους γύρω ιστούς και τα πόδια πρήζονται περισσότερο λόγω της βαρύτητας.

– Έλλειψη όρεξης και αίσθημα ναυτίας: Ο λόγος είναι γιατί συσσωρεύονται υγρά γύρω από το συκώτι και τα έντερα με αποτέλεσμα να εμποδίζουν το πεπτικό σύστημα. Συνήθως αυτό το σύμπτωμα ακολουθείται από πόνο στην κοιλιά.

– Ακραία επίπεδα άγχους: Έρευνες δείχνουν πως όσοι βιώνουν έντονο άγχος για πολλά χρόνια είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακά.

Συμβουλές για την υγεία: Τα υπόλοιπα συμπτώματα που δείχνουν μη σωστή λειτουργία καρδιάς

– Λιποθυμία: Όταν η καρδιά δεν στέλνει αρκετό αίμα, είναι πιθανό να πάθετε δύσπνοια ή να λιποθυμήστε για λίγο.

– Το δέρμα γίνεται πιο χλωμό ή μελανιάζει: Αυτό συμβαίνει λόγω της μειωμένης ροής αίματος και είναι σημάδι πως η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά.

– Εξανθήματα: Έρευνες δείχνουν πως τα εκζέματα και τα εξανθήματα δείχνουν υψηλό κίνδυνο για καρδιακό.©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram