Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ρυζόνερο: Πώς φτιάχνεται και ποια τα οφέλη που δεν ξέραμε;


Το μυστικό των Γιαπωνέζων γυναικών βρίσκεται στο νερό του ρυζιού που χρησιμοποιείται από πανάκριβα brands σε φόρμουλες μαλλιών.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τους λόγους που δεν πρέπει να πετάτε το ρυζόνερο και γιατί πρέπει να το το χρησιμοποιήσετε :

  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Είναι μια καλή πηγή ενέργειας

Το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες – πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει πολλή ενέργεια για όλη τη διάρκεια της μέρας. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες για ενέργεια – έτσι ένα ποτήρι ρυζόνερου το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Θα πρέπει επίσης να το πίνετε όταν αισθάνεστε κουρασμένοι ή έχετε έλλειψη ενέργειας.
 

Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Το άμυλο στο νερό του ρυζιού παρακινεί την ανάπτυξη χρήσιμων βακτηρίων στο στομάχι.
 

Αποτρέπει την αφυδάτωση

Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών, χάνουμε πολύ νερό μέσω της εφίδρωσης και το ρυζόνερο είναι τέλειο για την αποφυγή της αφυδάτωσης και της απώλειας θρεπτικών ουσιών. Γι ‘αυτό θα πρέπει να πίνετε ρυζόνερο, ειδικά το καλοκαίρι.

Αποτρέπει το Αλτσχάϊμερ

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ρυζόνερου μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer. Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της ένταξης του ρυζόνερου στη διατροφή σας.
 

Προστασία από τον ήλιο

Το ρυζόνερο περιέχει μεγάλες ποσότητες της ένωσης oryzanol. Αυτή η ισχυρή ουσία εμποδίζει τις επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου. Χρησιμοποιήστε το ρυζόνερο για να προσφέρετε στο δέρμα σας κάποια βοήθεια ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ρυζόνερο: Πώς φτιάχνεται και ποια τα οφέλη που δεν ξέραμε;

Τελευταία, όλο και πιο συχνά, μυστικά ομορφιάς αιώνων «βγαίνουν» από τα μπαούλα και γίνονται τάσεις με τις γυναίκες να τα ακολουθούν στην beauty ρουτίνα τους. Και αυτό γιατί όχι μόνο είναι δοκιμασμένα και άντεξαν στον χρόνο αλλά και γιατί είναι απίστευτα οικονομικά και εύκολα στην εφαρμογή. Ένα τέτοιο μυστικό είναι και το ρυζόνερο, το οποίο μεταξύ των άλλων εγγυάται λαμπερά και υγιή μαλλιά.

How to?

Εύκολα! Ο ένας τρόπος είναι να μουλιάσεις λίγο λευκό ρύζι σε μια κούπα νερό για περίπου 30 λεπτά (πριν το μουλιάσεις ξέπλυνέ το). Ο δεύτερος τρόπος -και ο καλύτερος- είναι να το βράσεις, μιας και λέγεται πως το ρύζι αφήνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά αφού βράσει. Όταν κρυώσει, βάλ’ το στο ψυγείο. Μπορείς να το διατηρήσεις για 4 ημέρες.

Λοσιόν καθαρισμού

Βούτηξε λίγο βαμβάκι στο ρυζόνερο και με αυτό αφαίρεσε από το πρόσωπό σου τους ρύπους που έχει συγκρατήσει από όλη την ημέρα.

Primer

Η ιδιότητα του ρυζόνερου να κλείνει τους πόρους σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις ως primer πριν το makeup σου για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Μάσκα μαλλιών

Αφού έχεις λουστεί και έχεις ξεβγάλει το conditioner σου, ήρθε η ώρα για να κάνεις μάσκα μαλλιών. Ρίξε σε όλο το μήκος των μαλλιών σου το ρυζόνερο και άφησε το να δράσει για 5 λεπτά πριν το ξεβγάλεις.

Γιατί το ρύζι ενισχύει την υγεία των μαλλιών μας;

Όπως γνωρίζουμε, βασικό δομικό συστατικό της τρίχας μας είναι η κερατίνη, η οποία είναι μια μορφή πρωτεΐνης, όπως και το ρύζι. Σύμφωνα με έρευνες, το νερό που παίρνεις ύστερα από το μούλιασμα του νερού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, Το ρυζόνερο περιέχει αμινοξέα, ινοσιτόλη που είναι ένα είδος υδατάνθρακα το οποίο βοηθάει στην αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, διάφορες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά .  Έτσι λοιπόν, εξηγείται το γεγονός ότι το ρύζι δυναμώνει τα μαλλιά, τους χαρίζει ελαστικότητα, λάμψη, εξασφαλίζει άθραυστες άκρες και κατά συνέπεια επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών εφόσον τα μαλλιά μας διατηρούνται υγιή από ρίζα-άκρη και έτσι δεν χάνουμε μήκος.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι Yao ξέπλεναν τα μαλλιά τους στο ποτάμι μετά τη χρήση του ρυζόνερου, βήμα το οποίο δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε στην Ελλάδα. Ας δούμε πως μπορούμε να παρασκευάσουμε το προϊόν μας.

Αναλογίες: 2 κουταλιές ρύζι, 1 ποτήρι νερό, ξύσμα από εσπεριδοειδές της προτίμησης σας, όπως το λεμόνι  για παράδειγμα.

  • Το πρώτο βήμα είναι να πλύνεις το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό έτσι ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχουν τυχόν υπολείμματα.
  • Μετά βάζεις το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτεις το νερό και το αφήνεις από μισή ώρα μέχρι και ένα βράδυ.
  • Στη συνέχεια, αδειάζεις το νερό του ρυζιού σε ένα κατσαρολάκι. Το ρύζι δεν χρειάζεται στη συνταγή οπότε για να μην το πετάξεις βρες κάποια άλλη χρήση του,  άλεσε το και χρησιμοποίησε το για απολέπιση για παράδειγμα.
  • Ρίχνεις στο κατσαρολάκι το ξύσμα από το εσπεριδοειδές που έχεις επιλέξει και αφήνεις το μίγμα να βράσει 5-10 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει το τοποθετείς σε ένα δοχείο που κλείνει.
  • Αποθηκεύεις το δοχείο σε ένα σκοτεινό μέρος και δεν χρησιμοποιείς το ρυζόνερο πριν περάσουν 24 ώρες καθώς πρέπει να υποστεί ζύμωση.

Extra tip: Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το μίγμα μετά από 24 ώρες βάλε το δοχείο στο ψυγείο έτσι ώστε να μην υποστεί περαιτέρω ζύμωση το προϊόν.


After sun κρέμα

Το ΣΚ του καλοκαιριού θα πας για μπάνιο και θα προσπαθήσεις να «μαζέψεις» όσο περισσότερο ήλιο γίνεται. Αν καείς, άπλωσε λίγο ρυζόνερο στις περιοχές που έχουν κοκκινίσει και θα δεις το κάψιμο να φεύγει πιο γρήγορα από ποτέ.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram