Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Oδηγός πρωινής αποτοξίνωσης του οργανισμού

Ένας σύντομος οδηγός πρωινής αποτοξίνωσης, πρίν πιούμε ή φάμε οτιδήποτε.
Η αποτοξίνωση είναι ή φυσική διαδικασία με την οποία ο οργανισμός αποβάλλει ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν βλαβερές (τοξίνες). 

Πρόκειται για μία συνεχή διαδικασία η οποία διεξάγεται από διάφορα όργανα όπως:

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  • ΣΥΚΩΤΙ Τα ένζυμα στο συκώτι διασπούν τις βλαβερές ουσίες, έτσι ώστε να διαπεράσουν τον οργανισμό μέσω των νεφρών, των πνευμόνων και των εντέρων.
  • ΝΕΦΡΑ Τα νεφρά «φιλτράρουν» τις ουσίες που πρέπει να αποβληθούν.
  • ΕΝΤΕΡΟ Το λεπτό έντερο επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά και τις τοξίνες και ωθεί το υλικό που δεν μπορεί να απορροφηθεί στο παχύ έντερο.
  • ΔΕΡΜΑ Το δέρμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα και της λιπαρότητας του δέρματος (σμήγμα).
  • ΛΕΜΦΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Το σύστημα αυτό μεταφέρει τις ουσίες και τις τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν στους λεμφαδένες, όπου επεξεργάζονται και παραδίδονται στο συκώτι.
  • ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Οι πνεύμονες «φιλτράρουν» τα αποβλητέα αέρια που παράγει ο οργανισμός.
    Ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις τοξίνες καθημερινά, και παρόλο που το σύστημα αποτοξίνωσής του είναι ικανό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις ανάγκες, προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν περισσότερες τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό απ’ όσες αυτός μπορεί να χειριστεί. Η υπερφόρτωση του οργανισμού με τοξίνες έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων συμπτωμάτων όπως προβλήματα στην πέψη, φούσκωμα, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, δερματικά προβλήματα, κυτταρίτιδα, ακόμα και αύξηση του σωματικού βάρους. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.

Για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τον οργανισμό μας στη διαδικασία πρόσληψης και αποβολής των τοξινών θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο εδώ δεν θα αναφερθούμε στην διατροφή, τα συμπληρώματα και τα βότανα, που βοηθούν στην αποτοξίνωση, αλλά σε τρεις απλές μεθόδους που μπορούμε να ακολουθούμε κάθημερινά, πριν το πρωινό, για να στηρίξουμε το αποτοξινωτικό σύστημα του οργανισμού μας. 

ΒΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
Ο ανθρώπινος οργανισμός, κατα της διάρκεια του ύπνου, προσπαθεί να απαλλάξει το σώμα, από τις τοξίνες, χρησιμοποιόντας διάφορους μηχανισμούς αποτοξίνωσης, που ενεργοποιούνται την νύχτα. Ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι η συσσώρευση των τοξινών του σώματος στην επιφάνεια της γλώσσας, οι οποίοι δημιουργούν ένα άσπρο, ημιδιάφανο ή κίτρινο στρώμα. (Αν το στρώμα αυτό υπάρχει όλη την ώρα, πέρα του πρωινού, πιθανόν να υπάρχει και υπερ-ανάπτηξη του μύκητα κάντιντα.) Κάθε πρωί, λοιπόν, πρέπει να προσφέρουμε στον οργανισμό μας μια μίνι αποτοξίνωση.
Μία συνήθεια που δυστυχώς δεν μας την έμαθαν από το σχολείο και κανένας παιδίατρος δεν μας συμβούλεψε είναι ο καθαρισμός της γλώσσας μας. Όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια αν δεν απομακρυνθούν από την γλώσσα, με την μάσηση επιστρέφουν στην κυκλοφορία του αίματος.
Με το ξύπνημα λοιπόν πέρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, πάμε στο μπάνιο, βγάζουμε την γλώσσα μας και ξύνουμε με την κοίλη (εσωτερική) πλευρά, όλη την επιφάνεια της γλώσσας από μέσα προς τα έξω καλά, αρκετές φορές. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ξύστρα για την γλώσσα από φαρμακείο ( γλωσσοπίεστρο). Ξύνοντας λοιπόν την γλώσσα θα παρατηρήσουμε πάνω στο κουταλάκι μια λευκή ουσία, αυτή η ουσία είναι όλες οι τοξίνες, που έχουν μαζευτεί και έχουν συσσωρευτεί πάνω στην γλώσσα. Το υλικό που συγκεντρώνεται στο κουταλάκι ή το γλωσσοπίεστρο είναι ανάλογο της τοξίνωσης που έχει ο κάθε άνθρωπος
Αυτές οι τοξίνες πρεπει να απομακρυνθούν πριν πιούμε το νερό η φάμε το πρωινό μας γιατί αλλίως, αν δεν τις διώξουμε και φάμε η πιούμε, στην πραγματικότητα, ξαναβάζουμε μέσα τις τοξίνες που προσπαθει να αποβάλλει ο οργανισμός. Τις πρώτες μέρες μπορεί να είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα αλλά και η υφή του υλικού, αλλά στην πορεία με τον καθαρισμό σταδιακά θα μειώθεί.
Οπότε το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε την γλώσσα με ένα κουταλάκι η μια ξύστρα, μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, αλλά είναι όντως ένας εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε από τις τοξίνες.
 

ΒΗΜΑ ΕΛΑΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Η ελαιοθεραπεία είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος, που έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές.
Η ελαιοθεραπεία είναι απλά, το μασούλημα (μπούκωμα) με ελαιόλαδο, σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο γύρω από το στόμα για 2-3 λεπτά με άδειο στομάχι. Στριφογυρίζουμε την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα έτσι ώστε το λάδι να αναμειχθεί με το σάλιο και να ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα. Το αίμα φιλτράρετε στο σώμα μέσα από την μεγάλη φλέβα που βρίσκετε κάτω από τη γλώσσα.
Μετά το μπούκωμα με το έλαιο είναι σημαντικό να φτύσουμε το λάδι, για να μην απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες. Το λάδι αυτό αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια.
Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, και κατόπιν ξεπλένουμε το στόμα μας με ένα νερό που περιέχει μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα ή θαλασσινό αλάτι.
Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι. Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα, επίσης έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλους, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές, οίδημα στο πρόσωπο κ.α.

ΒΗΜΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΑΛΑΤΑ EPSOM (ΘΕΙΙΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ)
Τα άλατα epsom δεν έχουν καμία σχέση με το αλάτι- το όνομά τους προέρχεται από την πικρή αλατώδη πηγή Epsom στο Surrey της Αγγλίας. Αποτελούν μια ανόργανη ένωση από θειικό άλας και μαγνήσιο που και τα δύο απορροφώνται σε μεγάλο βαθμό από το δέρμα. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον οργανισμό για να μειώνονται τις φλεγμονές, βοηθώντας για τη λειτουργία των μυών και για την κυκλοφορία στις αρτηρίες. Το θειικό άλας βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, στις ημικρανίες και στην αποβολή τοξινών. Επίσης το μαγνήσιο έχει ισχυρές αντιαλλεργικές ιδιότητες. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και συμβάλλει στην άμεση επούλωση πληγών και τραυμάτων, του δερματικού ιστού.
Το μπάνιο με άλατα Epsom είναι πολύ αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση του σώματος, γιατί αυξάνει τα επίπεδα μαγνήσιου, το οποίο είναι απαραίτητο για την αποτοξίνωση των κυττάρων. Επιπλέον, εξολοθρεύει τα βαρέα μέταλλα και ανακουφίζει τους πόνους στο σώμα.
Μετά το ντουζ και αφού ξεπλυθούμε, γεμίζουμε τη μπανιέρα με νερό και βάζουμε 2 κούπες άλατα epsom. Όσο πιο μεγάλη ποσότητα βάλουμε, τόσο περισσότερο θα ενεργοποιηθεί η αποτοξίνωση και θα χαλαρώσουν οι μύες. Καλό είναι να ξεκινήσουμε με μια μικρότερη ποσότητα και στα επόμενα μπάνια να την αυξήσουμε. Δε χρειάζεται να μείνουμε πολύ ώρα στη μπανιέρα. Η καλύτερη διάρκεια είναι τα 20 λεπτά καθώς οργανισμός θα έχει προλάβει να αποβάλει τις τοξίνες.
Ακολουθώντας αυτά τα 3 απλά βήματα κάθε πρωί, ενισχύουμε την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αποτοξίνωσης και προλαμβάνουμε ασθένειες που προκύπτουν από την τοξίνωση του οργανισμού.
Τέλος αν θέλουμε μια φυσική ουσία που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στην αποβολή των τοξινών, χωρίς να μπλεχτούμε σε διατροφικά μοντέλα αποτοξίνωσης, μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε για 30-45 μέρες, ένα συμπλήρωμα γλουταθειόνης (L-Glutathione): ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο, που έχει την ιδιότητα, να προσκολλάται στις τοξίνες, μετατρέποντας τες σε μορφή που μπορούν να αποβληθούν άμεσα από τον οργανισμό, παρέχοντας σημαντική βοήθεια, σε άτομα, με βαρύ τοξικό φορτίο.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram