Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Συκιά σαν Θεραπευτικό Βότανο – FICUS CARICA

ΣΥΚΙΑ – FICUS CARICA

Σήμερα θα σας μιλήσω για την Συκιά σαν θεραπευτικό βότανο. Η συκιά είναι από τα δέντρα που ανήκει στην ιστορία της ανθρωπότητας και μαζί με την ελιά και το αμπέλι μοιράζεται την αναφορά στην Βίβλο. 

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ο Πλάτωνας τα αποκαλούσε φίλους των φιλοσόφων γιατί τονώνουν το μυαλό. 

Ο Διοσκουρίδης σύστηνε τα σύκα και τα φουντούκια για πιθανή δηλητηρίαση, ενώ η σχολή των τα σύστηνε σαν τονωτική, παχυντική τροφή, που χαλαρώνει τα έντερα, ανακουφίζει το στήθος και γιατρεύει πολλούς όγκους. Η παλιά φαρμακολογία τα κατατάσσει ανάμεσα στους 4 καρπούς, σύκα, χουρμάδες, τζίτζιφα και σταφίδες που ανακουφίζουν το στήθος.
Τα χρήσιμα μέρη του φυτού είναι τα φρούτα και τα φύλλα που μαζεύονται το καλοκαίρι. Τα φύλλα και τα φρούτα τα ξηραίνουμε και τα φυλάγουμε για τον χειμώνα. Περιέχουν 50% ζάχαρη, ένζυμα, βλέννα, πηκτίνη, οργανικά οξέα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο μαγνήσιο, σίδηρο, αζωτούχες ουσίες, χλώριο, κυτταρίνη και βιταμίνες Α, Β2, C.

ΦΥΛΛΑ

Είναι γεγονός ότι λίγοι γνωρίζουν τις μεγάλες θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν τα φύλλα της συκιάς. Πρώτο το γάλα που βγάζουν τα φρέσκα φύλλα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεφορτωθούμε κάλλους, σκληρύνσεις και κρεατοελιές Είναι το αντίδοτο για το δηλητήριο των σκορπιών και παλιά το χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία της λέπρας.

ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΕΡΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
 

ΕΙΝΑΙ για το άσθμα και είναι και ασφαλή να χρησιμοποιείται και από παιδιά. Επίσης καθαρίζει τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια ειδικά από φλέγματα. Προτείνουμε 3 τσάγια την ημέρα πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Επίσης βοηθά στο κυκλοφοριακό. Προτείνουμε τα φύλλα της συκιάς σε καπνιστές και σε κρυολογήματα για να καθαρίσουν τα φλέγματα από τον οργανισμό.

Δεν ξεχνώ ένα τηλεφώνημα που πήρα πρόσφατα από μία κυρία που της είχα προτείνει το συγκεκριμένο βότανο και μου είπε ότι είναι 62 χρονών και πρώτη φορά καθάρισε τόσον φλέγμα από τον οργανισμό της κάνοντας της να νοιώθει εξαιρετικά. Τα φύλλα της συκιάς ψημένα στο φούρνο και κοπανισμένα σε σκόνη βοηθούν να σταματήσει η ρινορραγία, όταν ρουφήξουμε λίγη από την σκόνη αυτή. Αυτήν την σκόνη την χρειαζόμαστε και για την καταπολέμηση της ευκοιλιότητας. Αναμειγνύοντας φύλλα συκιάς και δυόσμου βοηθά στην αντιμετώπιση διάρροιας.

ΣΥΚΑ – ΦΡΟΥΤΑ

Τα φρέσκα σύκα εκτός από νόστιμα είναι και τονωτικά, διουρητικά, ευκοίλια και ρίχνουν την πίεση. Νέες έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι όντως τα σύκα είναι φίλοι των φιλόσοφων, γιατί τα συστατικά τους τονώνουν και πνευματικά τον άνθρωπο.Δυσκοιλιότητα – βάζουμε 5-6 ξηρά σύκα σε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε όλο το βράδυ και το πρωί κατανήστικα τρώμε τα σύκα και πίνουμε το νερό τους.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook