Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε.; Οι καλύτερες τροφές για να τρώτε πριν τον ύπνο

 Οι καλύτερες τροφές για να τρώτε πριν τον ύπνο

Αν και το να τρώτε πριν από τον ύπνο γενικά δεν συνιστάται, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κεράσια

Αυτό το φρουτώδες σνακ είναι εξαιρετικό αν νιώθετε πεινασμένοι πριν από τον ύπνο. Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, γεγονός που τα καθιστά το τέλειο τρόφιμο για να φάτε αργά το βράδυ αν θέλετε έναν μεγαλύτερο, βαθύτερο ύπνο.

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, γεγονός που τα καθιστά το τέλειο τρόφιμο για να φάτε αργά το βράδυ


Ακατέργαστο μέλι

Όπως και τα κεράσια, το μέλι είναι ένα άλλο εξαιρετικό σνακ πριν από τον ύπνο. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες είπαν γι’ αυτό: «Το μέλι διεγείρει τη μελατονίνη και απενεργοποιεί την ορεξίνη στο σώμα: το νευροπεπτίδιο που μας κάνει να νιώθουμε έντονοι και σε εγρήγορση. Μια κούπα με ζεστό νερό, λεμόνι και μέλι είναι ένα εξαιρετικό βραδινό ρόφημα για την καταπράυνση του σώματος και την πρόκληση ύπνου».


Μπανάνες

Αν και οι μπανάνες θεωρούνται τέλειο σνακ ανεξαρτήτως της ώρας της ημέρας, είναι ιδιαίτερα καλές για πριν τον ύπνο.

Τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου που περιέχουν σημαίνουν ότι χαλαρώνουν φυσικά τους μυς του σώματός σας, διευκολύνοντας έτσι και τη δική σας χαλάρωση.


Οι μπανάνες είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να φάτε κάτι πριν τον ύπνο


Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα δεν είναι απλώς υπέροχη για να την έχετε με το κυριακάτικο ψητό σας, αλλά μπορεί επίσης να ενθαρρύνει έναν υπέροχο βραδινό ύπνο.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η γαλοπούλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη: ένα απαραίτητο αμινοξύ που δρα ως φυσικός ρυθμιστής της διάθεσης».

Η τρυπτοφάνη μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του οργανισμού και στην αντιμετώπιση του άγχους, τα οποία βοηθούν στο να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

«Το καστανό ρύζι, τα ψάρια και το γιαούρτι περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα αυτού του ηρεμιστικού αμινοξέος, καθιστώντας τα μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για τον ύπνο», προσθέτουν.

Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα


Αμύγδαλα

Αν και θα πρέπει να αποφεύγετε τα αμύγδαλα αν αποτελούν μέρος ενός ζαχαρούχου σνακ, όπως ένα μάφιν, από μόνα τους λειτουργούν καλά για την ενθάρρυνση του ύπνου λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ύπνου: «Το μαγνήσιο είναι εξαιρετικό για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μας καθώς κοιμόμαστε, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα μεταβαίνει με φυσικό τρόπο από τον κύκλο της αδρεναλίνης σε αυτό που είναι γνωστό ως κύκλος ανάπαυσης και πέψης».

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram