Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΒΙΒΟΥΡΝΟ μαύρος κράταιγος - Βότανο για γυναικολογικές παθήσεις !

Φυλλοβόλος θάμνος που φθάνει σε ύψος τα 5 μέτρα, με πριονωτά οβάλ φύλλα , λευκά άνθη και μαύρους καρπούς. 

Το Βιβούρνο είναι ιδιαίτερα γνωστός αειθαλής θάμνος με μεγάλη εφαρμογή στην κηποτεχνία. 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη Βιβούρνο με μικρές οπτικές διαφορές, αλλά την ίδια ανθεκτικότητα και καλαισθησία.

Περιέχει κουμαρίνες, οξέα, πτητικό έλαιο και ταννίνη.

Το Βιβούρνο, χαλαρώνει τους μυς και καταστέλλει το νευρικό σύστημα καθώς και το καρδιαγγειακό. Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και βοηθά στην κυκλοφορία. Ως αντισπασμωδικό, επιδρά θετικά στη θεραπεία του άσθματος. Παράλληλα ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τις μυϊκές κράμπες. Ο φλοιός της ρίζας είναι ισχυρό χαλαρωτικό και επιδρά θεραπευτικά στη μήτρα. Θεωρείται επίσης από ερευνητές, ένα από τα καλύτερα γιατρικά για τους πόνους της περιόδου και κυρίως για τη δυσμηνόρροια. Βοηθά στους κολικούς πόνους του εντέρου, στην αρθρίτιδα και στους ρευματισμούς. Τέλος έχει ελαφρές ηρεμιστικές ιδιότητες που απαλλάσσουν από το αίσθημα της ανησυχίας και του άγχους.

Αντισπασμωδικό και στυπτικό, είναι καλό γιατρικό για γυναικολογικές παθήσεις.

Χρησιμοποιείται για τους πόνους της περιόδου, την έντονη αιμορραγία και για την κύηση με προβλήματα αποβολής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε πόνους του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

 Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram