Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Δύο συστατικά εχθροί του καρκίνου του παχέος εντέρου

 


Το σελήνιο και το φυλλικό οξύ φαίνεται να συνεργάζονται καλά ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή με αποφυγή του κόκκινου κρέατος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με έρευνες.
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Σε αυτές έρχεται να προστεθεί άλλη μια, από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, η οποία δείχνει ότι το σελήνιο και το φυλλικό οξύ αποτελούν θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν κι αυτά να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το σελήνιο είναι περισσότερο γνωστό ως αντιοξειδωτικό του θυρεοειδούς, ενώ το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερο δημοφιλές στην εγκυμοσύνη, για μια υγιή κύηση και έμβρυο.

Διαβάστε επίσης (Σελήνιο : Σε ποιες τροφές βρίσκεται το πολύτιμο αντικαρκινικό συστατικό;)


Πέραν αυτών, όμως, μπορούν και τα δύο να μειώσουν την πιθανότητα ενός συχνού καρκίνου, με 1,3 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως να νοσούν, ο κίνδυνος του οποίου μεγαλώνει μετά τα 50.

Για να λάβετε και τα δύο συστατικά–εχθρούς του καρκίνου, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σνακ αναμειγνύοντας 1-2 πλούσια σε σελήνιο βραζιλιάνικα φιστίκια, με τους ηλιόσπορους που αποτελούν μια καλή πηγή φυλλικού οξέος.

Προσοχή μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση των βραζιλιάνικων φιστικιών, καθώς σε ποσότητες άνω των 4 μπορεί να είναι τοξικά.

Σελήνιο θα βρείτε επίσης στο κοτόπουλο, τα αυγά, το ψάρι και φυλλικό οξύ στα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα σπαράγγια, στην μπανάνα, τα αβοκάντο κ.ά.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

το διαβάσαμε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr