Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ Η ΑΛΟΙΦΗ ΒΟΤΑΝΩΝ

 


Δρα προστατευτικά πάνω στο δέρμα, σχηματίζοντας ένα μικρό στρώμα στην επιφάνεια.

    Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τραυματισμού ή φλεγμονής του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη. Μεταφέρει στο ασθενές σημείο φαρμακευτικά ενεργά
συστατικά για την επούλωση της προσβληθείσας περιοχής. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που θέλουμε προστασία από την υγρασία, γιατί σε αντίθεση με τις κρέμες, οι αλοιφές δεν περιέχουν νερό για την παρασκευή τους. Ο πιο απλός τρόπος παρασκευής είναι να χρησιμοποιήσουμε βαζελίνη ή μελισσοκέρι σε συνδυασμό με τα βότανα της επιλογής μας. Δοσολογία 60γρ αποξηραμένου ή 120γρ νωπού βοτάνου σε 500γρ κεριού ή βαζελίνης. Βάζουμε σε σκεύος τα υλικά μας που αυτό βρίσκετε σε ένα άλλο με ζεστό νερό(μπαιν-μαρί) που σιγοβράζει και ανακατεύουμε καλά για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το υλικό μας σε φίλτρο που να μπορεί να συγκρατήσει το στερεό μέρος, αφήνοντας το υγρό να φύγει. Πριν στερεοποιηθεί πλέον το υγρό υλικό μας, το ρίχνουμε σε σκουρόχρωμα βαζάκια και σφίγγουμε τα καπάκια αφού έχει κρυώσει.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

το διαβάσαμε ΕΔΩ