Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το ρόδο της Ιεριχούς. Το ρόδο της Παναγίας το ευλόγησε να μην πεθάνει ποτέ!!!

 

Συμβολίζει την αιωνιότητα και το άφθαρτο.


Το άθάνατο της ψυχής!!! 

Λέγεται πως συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό της ταξίδι από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο και πως από σεβασμό στη χάρη της άνοιγε δίπλα της, σε κάθε στάση και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματά της μέσα στην έρημο κάθε φορά που εκείνη συνέχιζε το δρόμο της.
Πως το Ρόδο Ιεριχούς Συνδέεται με την Θρησκεία.

Ο μύθος λέει πως το ρόδο συντρόφευε την Παναγιά στο μοναχικό ταξίδι που έκανε από τα Ιεροσόλυμα εώς την Αίγυπτο. Το ρόδο απο σεβασμό στην χάρη της παναγιάς ανοιγε διπλα της κάθε φορά που έκανε στάση και εν συνεχεία εκλεινε για ακολουθήσει τα βήματα της μεσα στην έρημο όταν συνέχιζε το δρόμο της. Η παναγια δάκρυσε απο συγκίνηση και τα ρόδα άνοιξαν απο τα δάκρυα της! Εκείνη τα ευλόγησε να μην πεθαίνουν ποτέ! Στην Κούβα στην θρησκεία santeria το ρόδο συχνά χρησιμοποιείται ως πνευματικό δώρο. Στην φωτογραφία βλέπουμε σκηνή από Πορτορικανή χριστιανική τελετή όπου το ρόδο προσφέρεται μαζί με μια προσευχή για να φέρει υγεία τύχη και αγαθά επιβίωσης στο άτομο που προσεύχεται.  
Η Παναγία το ευλόγησε να μην πεθάνει ποτέ.
Το ρόδο της Ιεριχούς έγινε η σημαία των σταυροφόρων και πριν από κάθε του εκστρατεία το άνοιγαν και του ζητούσαν να τους προστατέψει και να τους φέρει καλοτυχία, νίκη, εκπλήρωση.
Το ρόδο έγινε σύμβολο καλοτυχίας και ευχών.

Το άνοιγμά του είναι άνοιγμα σε ότιδήποτε στο όνομα που το ανοίξεις. 

Στη Γερμανία είναι πολύ γνωστό ως δώρο αγάπης σε κάθε ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί.
Το βάζουν κάτω από το κρεβάτι της γυναίκας που πρόκειται να γίνει μητέρα για να έχει εύκολο τοκετό και όταν το βρέφος γεννηθεί το ανοίγουν στο όνομά του για να έχει υγεία, μακροζωία και καλή τύχη.
Το ρόδο αυτό είναι μια κληρονομιά που μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή. Κάθε του άνοιγμα είναι μία νέα αρχή σε κάτι καινούριο.
Ανοιχτό είναι ενας εξαιρετικός ιονιστής
Ήρθε σε σένα με αγάπη για να σου΄φέρει με αγάπη ότι του ζητήσεις.
Το φυτό αυτό δεν χαλάει, δεν μαραίνεται και δεν φυτεύεται. Έρχεται κλειστό και εσείς θα πρέπει να το βάλετε μέσα σε ένα πιάτο με νεράκι. Εκείνο σε λίγο θα αρχίσει να ανοίγει και να απλώνεται. ΄Στο άνοιγμά του κάντε την ευχή σας και κρατήστε το ανοιχτό για 21 ημέρες. 
Η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί.
Να θυμάστε να του παρέχετε μόνο αγάπη και λίγο νεράκι καθημερινά.

Πως ανοίγουμε το ρόδο της Ιεριχούς?

Το φυτό της ιεριχούς είναι αρχικά μια γκρι μπάλα την οποια την τοποθετούμε σε ένα μικρο μπωλ και προσθέτουμε λίγο νερο περίπου κατα το 1/5 του φυτού. (μη το σκεπάσετε με νερό για να μή σας σαπίσει) Εν συνεχεία απλα καθίστε και απολαύστε το φυτό να ξαναπαίρνει ζωή και να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σας! Αλλάζετε καθημερινά το νερό για τρείς βδομάδες αλλα χρησιμοποιείστε ελάχιστο νερό μετά την πρώτη φορά που θα το ποτίσετε. Βγάλτε το έξω απο το μπωλ και αφήστε το να στεγνώσει, το ρόδο θα ξανακλείσει και θα γίνει όπως ήταν αρχικά! Εάν θέλετε μπορείτε να το κρατήσετε ανοιχτό, σε γενικές γραμμές η παράδοση λέει ότι το κρατάμε ανοιχτό για 21 μέρες και την 22η μέρα το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να κλείσει. Η διαδικασία και το πότισμα πρέπει να γίνει από το ίδιο άτομο που έκανε την ευχή. 
Το νερό καλό είναι να μήν το πετάτε κάθε μέρα αλλα να το χρησιμοποιείτε για να ποτίζετε τα υπόλοιπα φυτά σας καθώς έχει την θετική ενέργεια του ρόδου.
 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.