Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φαγόπυρο με κεφίρ το πρωί είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους και πώς να το μαγειρέψετε σωστά !

Τα επιπλέον κιλά είναι ένα τεράστιο βάρος για το σώμα και προκαλούν πολλές επικίνδυνες ασθένειες. Είναι απαραίτητο να χωριστείτε μαζί τους, αλλά κάντε το με σύνεση και χωρίς να βλάψετε τον εαυτό σας.

    Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 Η πρακτική δείχνει ότι οι βραχυπρόθεσμες άκαμπτες δίαιτες για γρήγορη απώλεια βάρους είναι αποτελεσματικές, αλλά δίνουν μόνο ένα προσωρινό αποτέλεσμα, το οποίο εξαφανίζεται γρήγορα μετά την επιστροφή στη συνήθη διατροφή. Ο στόχος μιας καλής διατροφής είναι η σταδιακή αλλαγή της διατροφής, η μετάβαση σε σωστή διατροφή. Ένα παράδειγμα είναι μια δίαιτα φαγόπυρου με κεφίρ το πρωί για να χάσετε βάρος και να καθαρίσετε το σώμα. Είναι εύκολα ανεκτό και προωθεί τη θεραπεία και την ομαλή αλλά σίγουρη απώλεια βάρους. 

Γιατί το φαγόπυρο με κεφίρ είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους το πρωί και πώς να το μαγειρέψετε σωστά

Το κεφίρ, το οποίο έχει μια ολόκληρη σειρά θεραπευτικών ιδιοτήτων, ομαλοποιεί το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει τη διάσπαση και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, επιταχύνει την κίνηση των τροφίμων μέσω του πεπτικού σωλήνα. Το φαγόπυρο είναι ένα από τα περισσότερα υγιή δημητριακά, περιλαμβάνονται σε πολλά προγράμματα θεραπείας για παιδιά και ενήλικες... Η περιεκτικότητα των δημητριακών σε θερμίδες είναι χαμηλή και επειδή είναι αργός υδατάνθρακας, δίνει μια αίσθηση κορεσμού μακράς διαρκείας. Ίνες σε φαγόπυρο προάγει τον αποτελεσματικό καθαρισμό του εντέρου. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες... 

Απελευθερώνοντας αργά τα σάκχαρα που υπάρχουν σε αυτά στο αίμα, υποστηρίζουν την ενέργεια του σώματος, κορεσμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και βελτιώνουν την πέψη. Οι ίνες είναι διαιτητικές ίνες που δεν απορροφώνται από το σώμα και βοηθούν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφίμων από το πεπτικό σύστημα. Οι ίνες επιταχύνουν τη διαδικασία πέψης και βοηθούν το σώμα να καθαρίζεται φυσικά. 

Λειτουργική αρχή 

Η αρχή της διατροφής είναι απλή: η ίνα στο κουάκερ του φαγόπυρου απορροφά τοξίνες και η κεφίρ, λόγω της περιεκτικότητας σε γαλακτοβακίλλους, προωθεί την απομάκρυνση του περιεχομένου από το πεπτικό σύστημα. Αυτά τα τρόφιμα είναι υπέροχα για γέμιση καθαρίζει τα έντερα... 

Πολλοί άνθρωποι σημειώνουν μια ευχάριστη αίσθηση ελαφρότητας μετά το πρωινό φαγόπυρου-κεφίρ

Πώς να μαγειρέψετε σωστά το διαιτητικό φαγόπυρο 

Χρησιμοποιείται μόνο αβέβαιο φαγόπυρο δηλ. δημητριακά από μη θρυμματισμένους κόκκους δημητριακών. Για μεγιστοποίηση της διατήρησης των θρεπτικών συστατικών και μειώστε την περιεκτικότητα σε θερμίδες του προϊόντος, το φαγόπυρο δεν βράζεται, αλλά μόνο στον ατμό με ζεστό νερό και αφήστε για 4-6 ώρες σε ένα ζεστό μέρος για να πρηστεί. Είναι βολικό να το κάνετε αυτό το βράδυ, ώστε το κουάκερ να είναι έτοιμο για πρωινό. Είδος σίκαλης μαγειρεμένο χωρίς προσθήκη αλατιού, ζάχαρης και βουτύρου... 

Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατροφή.  

Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, 100 g περιέχει σχεδόν 400 kcal. Αποτελείται από απλούς (γρήγορους) υδατάνθρακες, οπότε απορροφάται γρήγορα, αυξάνει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προκαλεί ένα άλμα στην ινσουλίνη, το οποίο συμβάλλει στην απόθεση υδατανθράκων στα λιπώδη κύτταρα. 

Δεν παίρνουν καλύτερα από το αλάτι (η περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι 0 kcal), 

αλλά Διατηρεί υγρό στο σώμα και διεγείρει την όρεξη, οπότε αποκλείεται από τη διατροφή κατά τη διάρκεια της διατροφής. 

Το βούτυρο είναι ένα υγιές, φυσικό προϊόν, αλλά με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (λάδι "Vologda" - 730 kcal ανά 100 g) και πεπτικότητα. 

Επιλογές διατροφής

Υπολογίζεται μια πλήρης δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους στις 7 ή 14 ημέρες και περιλαμβάνει τη χρήση δύο μόνο προϊόντων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - κουάκερ φαγόπυρου και κεφίρ. Είναι αποτελεσματικό, αλλά είναι δύσκολο να ανεχτούμε, καθώς η μονο-διατροφή γρήγορα γίνεται βαρετή, επιπλέον, το σώμα δεν λαμβάνει το πλήρες σύνολο βιταμινών και ανόργανων συστατικών που είναι απαραίτητα για την κανονική λειτουργία.

Μια ηπιότερη και πιο υγιεινή έκδοση αυτής της διατροφής είναι το πρωινό με φαγόπυρο-κεφίρ και ποικίλα γεύματα όλη την ημέρα... Λίπη, τηγανητά, αλεύρι και γλυκά τρόφιμα εξαιρούνται από τη διατροφή.

Φαγόπυρο στον ατμό με κεφίρ 

Φαγόπυρο στον ατμό με κεφίρ φάτε για πρωινό. 

Συστατικά: 

-φαγόπυρο - 2 κουταλιές της σούπας. Λ.; 

-κεφίρ ή γιαούρτι χαμηλών θερμίδων χωρίς πληρωτικό - 1 κουταλιά της σούπας. 

Παρασκευή

1.    2 κουταλιές της σούπας.

Ξεπλύνετε καλά το φαγόπυρο και ζεματίστε με βραστό νερό, καθώς το κουάκερ παρασκευάζεται χωρίς θερμική επεξεργασία. 

2.    Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας (ζεστό νερό). 

3.    Κλείστε τα πιάτα σφιχτά, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει όλη τη νύχτα (ή 4-6 ώρες). 

4.    Το πρωί, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας στο τελικό κουάκερ φαγόπυρου. κεφίρ ή γιαούρτι χωρίς πληρωτικό, ανακατέψτε. Φάτε για πρωινό. 

5.    Διατηρήστε ένα διάστημα τουλάχιστον 2 ωρών μεταξύ του πρωινού και του επόμενου γεύματος.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook