Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μηδική – Αλφάλφα: “πατέρας όλων των τροφών”... από τις πλουσιότερες τροφές της φύσης

Το αλφάλφα είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές της φύσης, αποκαλείται για το λόγο αυτό από τους αρχαίους Άραβες “πατέρας όλων των τροφών”.
Έχει χρησιμοποιηθεί από τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις πέτρες στα νεφρά, την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο.

 Η αλφάλφα χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα για αιώνες ως αποτελεσματικό φάρμακο για αρθρίτιδα και για πεπτικά και γαστρεντερικά προβλήματα.

    Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Αποτοξινώνει το συκώτι, ρυθμίζει το ζάχαρο, για πέτρες στα νεφρά.
Πλούσιο σε πρωτεΐνη (45%), χλωροφύλλη, καροτένια- βήτα-καροτίνη, άλφα καροτίνη, οκτακοζανόλη, βιταμίνες Β, βιταμίνες A, C, D, Ε, Κ. Καλή πηγή φυτικών ινών και μετάλλων (ασβέστιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο) καθώς και άλλων ενεργών συστατικών: ισοφλαβόνες, κουμαρίνες, αλκαλοειδή, σαπονίνες, στερόλες (βήτα-σιτοστερόλη, άλφα-σπιναστερόλη, στιγμαοτερόλη).

Περιέχει οκτώ απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Αποτοξινώνει τον οργανισμό και ειδικά το συκώτι, βοηθά την πέψη και την καλύτερη απορρόφηση της τροφής, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι καλό διουρητικό και καθαρτικό, είναι γαλακταγωγό, δρα κατά της της δυσκοιλιότητας, μειώνει την κακή χοληστερίνη χωρίς να επηρεάζει την καλή, ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν οι φλεγμονές στις αρθρώσεις και τους μύς.
Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του διαβήτη, για την αναιμία, για το άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα και φέρεται να είναι ένα καλό διεργετικό της όρεξης και γενικό τονωτικό.
Χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις υποσιτισμού, αδυναμίας και παρατεταμένης ασθένειας.

Αλφαλφα – Μηδική (Alfalfa – Lucerne) πράσινη ενέργεια
Εκτός από γενικό τονωτικό του οργανισμού, παρατηρήσεις σε ζώα και ανθρώπους, καθώς και ορισμένες, in vitro, μελέτες οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι το alfalfa έχει και τις ακόλουθες ιδιότητες:
Είναι διουρητικό – κατά της κατακράτησης. 

Διεγείρει την όρεξη ανορεκτικών ατόμων. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Είναι αποτοξινωτικό και προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί στους ιστούς η ακτινοθεραπεία.
Είναι αντιμυκητικό και αντιβακτηριακό και φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό στη λοίμωξη και φλεγμονή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα).
Μειώνει την κακή (LDL) χωρίς να επηρεάζει την καλή (HDL) χοληστερίνη.
Είναι γαλακταγωγό (αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες γυναίκες).
Είναι ευεργετικό στην εμμηνόπαυση.
Φαίνεται αποτελεσματικό σε ορισμένες περιπτώσεις αρθρίτιδας, ιδίως μακροπρόθεσμα.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πολύ ασφαλές βότανο στις συνηθισμένες δοσολογίες, ακόμη και για τις θηλάζουσες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Άτομα με ερυθηματώδη λύκο θα πρέπει να αποφεύγουν το alfalfa.
 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.