Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κυτταρίτιδα: Τα superfoods που την καταπολεμούν

 


Κυτταρίτιδα είναι όταν το δέρμα παίρνει μία όψη «φλούδας πορτοκαλιού» και συμβαίνουν διάφορες μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς.

Πάνω από το 80% των γυναικών έχει κυτταρίτιδα και οι λόγοι που οδηγούν στην εμφάνισή της ποικίλουν: είναι γενετικοί, ορμονικοί, ενώ επηρεάζει και ο συνολικός τρόπος ζωής για παράδειγμα οι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και η καθιστική ζωή.


Η κυτταρίτιδα δύσκολα εξαφανίζεται, ωστόσο μερικές καθημερινές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να τη μειώσετε. Για παράδειγμα, αποφύγετε τους πολλούς καφέδες και το αλκοόλ, μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού, πίνετε πολύ νερό και εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές που μειώνουν την κυτταρίτιδα.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk αυτές είναι:


Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ένα μόλις φλιτζάνι περιέχει την τριπλάσια από την ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα. Με την ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου, το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και μειώνεται η κυτταρίτιδα.


Πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τα τσαγιού σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή συνολικά ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του κολλαγόνου.
 

Πιπέρι καγιέν

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό ενισχύει την τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος, η οποία επίσης σχετίζεται με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
 

Σολομός

Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή λιπαρών ωμέγα-3. Τα λιπαρά αυτά έχουν δομική επίδραση και εξασφαλίζουν ρευστότητα και σταθερότητα όλων των κυτταρικών μεμβρανών στο σώμα.
 

Χαμομήλι

Το στρες αυξάνει την αδρεναλίνη και τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό, κάτι το οποίο έχει συσχετιστεί με την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.
 

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, περιέχουν τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη τα οποία είναι σημαντικά για τον σχηματισμό όλων των τύπων κολλαγόνου.
 

Berries

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα και όλα τα μούρα. Είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.
 

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι επίσης μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 

το διαβάσαμε ΕΔΩ 

 
Πηγή: mothersblog