«Ελπίς»: Χάος στο Σωτηρία, χωρίς ρεύμα έμεινε η μονάδα covid

Το απόλυτο χάος επικράτησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο «παρέλυσε» από τον χιονιά.

Όπως έγινε γνωστό, η μονάδα covid του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου νοσηλεύονται 5 ασθενείς, έμεινε την Τρίτη δίχως ρεύμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα είχε αποκλειστεί μέσα στο κτηριακό συγκρότημα του νοσοκομείου καθώς δεν είχε γίνει καμία διάνοιξη στο οδικό δίκτυο ώστε να επικοινωνούν τα δεκάδες κτήρια μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη Μονάδα δεν είναι εφικτό να προσεγγίσει ούτε τμήμα τεχνικών για την αποκατάσταση της θέρμανσης ούτε τραπεζοκόμοι για τον εφοδιασμό του προσωπικού με φαγητό ούτε των εργαζομένων των Εργαστηρίων ώστε να αναλυθούν δείγματα των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στη Μονάδα προσέφεραν τις υπηρεσίες υγείας στους νοσηλευόμενους ντυμένοι με διπλά μπουφάν και σκούφους με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να θέτουν ερωτήματα για το κατά πόσο η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία.


Πλεύρης:
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως τα προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδοσίας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αποκαταστάθηκαν. Όσον αφορά στα προβλήματα σίτισης που παρατηρήθηκαν χθες, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επειδή οι κτιριακές εγκαταστάσεις του «Σωτηρία» είναι απλωμένες σε δάσος, εχθές υπήρχε πτώση δέντρων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση προς τα μαγειρεία.

Πρόσθεσε ότι εξυπηρετήθηκαν όλοι οι ασθενείς, δηλαδή, δόθηκε το βραδινό κανονικά αλλά δεν ήταν το πλήρες βραδινό που μπορούσε να δοθεί από τα μαγειρεία. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπήρχε η πρόβλεψη, σε περίπτωση προβλήματος πρόσβασης στα μαγειρεία, να υπάρχουν τρόφιμα και στις κλινικές για να μπορέσει να δοθεί το βραδινό. «Σήμερα το πρωί δόθηκε κανονικά το πρωινό και τώρα που αποκαθίσταται το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα για να υπάρξει πρόσβαση στα μαγειρεία, θα λειτουργήσουν κανονικά. Είναι θέμα περίπου μίας ώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια