Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το μαγικό γάλα κατσίκας το «φάρμακο» δια πάσα νόσο

Αν και δεν είναι πολύ δημοφιλές στον δυτικό κόσμο, το κατσικίσιο γάλα καταναλώνεται ευρέως σε άλλα μέρη. 

Το 65% του πληθυσμού του κόσμου πίνει γάλα κατσίκας.

Το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας. Αυτό είναι σημαντικό επειδή αυτά δεν αποθηκεύονται ως σωματικό λίπος και παρέχουν ώθηση στην ενέργεια. Συνδέονται με την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και τη θεραπεία πολλών εντερικών παθήσεων ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τη χοληστερόλη σας και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.

Το κατσικίσιο γάλα βοηθά στην ανάπτυξη του σώματος, χτίζει γερά οστά , ενισχύει την ανοσία και το μεταβολισμό. Προστατεύει επίσης την καρδιά και το σώμα μας από στεφανιαίες επιπλοκές. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πέψη του γάλακτος, αλλά η σύνθεση του αιγός γάλακτος είναι παρόμοια με το ανθρώπινο γάλα που το καθιστά εύκολο να αφομοιωθεί.

Ένα μόνο φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα μπορεί να παρέχει σχεδόν το 40% των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο, το 20% της βιταμίνης Β καθώς και μια σημαντική ποσότητα φωσφόρου και καλίου.

Ένα σημαντικό συστατικό που υπάρχει στο κατσικίσιο γάλα ονομάζεται βιολογικό νάτριο. Μία από τις υψηλότερες πηγές βιολογικού νατρίου είναι το κατσικίσιο γάλα. Η αρθρίτιδα πιστεύεται ότι προκαλείται από την έλλειψη αυτού του μετάλλου. Το ανθρώπινο στομάχι αποθηκεύει περισσότερο νάτριο από οποιοδήποτε άλλο όργανο. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον ορισμένες πεπτικές διαταραχές πιστεύεται ότι προκαλούνται από την έλλειψη βιολογικού νατρίου. Η έλλειψη αυτού του μετάλλου αναστέλλει την παραγωγή των απαραίτητων ενζύμων του στομάχου. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί φούσκωμα, ακόμη και έλκη. Η τυπική σύγχρονη διατροφή μεταποιημένων τροφίμων, σόδες, ζάχαρη και αλκοόλ εξαντλεί σημαντικά το σώμα του βιολογικού νατρίου . 

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του αιγός γάλακτος όσον αφορά τα αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία είναι το ποσοστό λιπαρών οξέων μεσαίας αλυσίδας. Τα πρώτα τρία από αυτά τα Τριγλυκερίδια Μεσαίας Αλυσίδας (MCT), 6: 0, 8: 0 και 10: 0 είναι γνωστά ως καπροϊκό, καπρυλικό και καπρικό οξύ, αντίστοιχα. Αυτά τα τρία λιπαρά οξέα αποτελούν το 15% του συνόλου των λιπαρών κατσίκας, έναντι μόνο 5% για το αγελαδινό γάλα. Είναι επίσης αυτές οι τρεις ενώσεις που δίνουν στο κατσικίσιο γάλα με ακατάλληλο χειρισμό τη χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά του. Συνολικά, το κατσικίσιο γάλα έχει περίπου το διπλάσιο του MCT από το αγελαδινό γάλα 35% σε σύγκριση με το 17% . Το MCT έχει τις τριπλές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. α) μείωση της εναπόθεσης χοληστερόλης στις αρτηρίες και β) διάλυση και πρόληψη της εναπόθεσης χοληστερόλης στους χολόλιθους. Τα οφέλη για την υγεία του MCT είναι ευρέως γνωστά από την ιατρική κοινότητα, η οποία τα χρησιμοποιεί ως θεραπεία για μια ποικιλία καταστάσεων, όπως σύνδρομο δυσαπορρόφησης, στεφανιαίες παθήσεις, κυστική ίνωση, εντερικές διαταραχές, προ-ώριμη βρεφική διατροφή.

Το κατσικίσιο γάλα εχει πολύ υψηλή ανοσολογική ιδιότητα.
Το κατσικίσιο γάλα περιέχει σελήνιο, ένα βασικό ιχνοστοιχείο που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το σελήνιο μπορεί να μειώσει την παρασιταιμία, και η έλλειψη σεληνίου και η μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων είναι η κύρια επιπλοκή του δάγκειου πυρετού.
Στην πραγματικότητα, η τακτική κατανάλωση γάλακτος κατσίκας θα μπορούσε να ενισχύσει την ανοσία σας . Το φρέσκο κατσικίσιο γάλα βοηθά στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του αριθμού των αιμοπεταλίων στο αίμα και κατά άλλων ιών. Έχει αντισώματα και θεωρείται ως φυσική θεραπεία για τον ίκτερο.


Το κατσικίσιο γάλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, περιέχει λιγότερη ζάχαρη (λακτόζη), 13% περισσότερο ασβέστιο, 25% περισσότερη βιταμίνη Β6, 47% περισσότερη βιταμίνη Α και 134% περισσότερο κάλιο από το κανονικό αγελαδινό γάλα.


Το κατσικίσιο γάλα περιλαμβάνει την ικανότητά του να βοηθά στην απώλεια βάρους, να μειώνει τη φλεγμονή, να βελτιστοποιεί την πέψη, να βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα των θρεπτικών ουσιών, να ενισχύει τα οστά, να ενισχύει την υγεία της καρδιάς, να ενισχύει την ανοσία, να αυξάνει το μεταβολισμό, να αποτρέπει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και να ωφελεί τη γενική υγεία


Το κατσικίσιο γάλα έχει μικρότερα σφαιρίδια λίπους καθώς και υψηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων μεσαίας αλυσίδας. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της πέψης, κάθε σφαιρικό λίπος και κάθε μεμονωμένο λιπαρό οξύ θα έχουν μεγαλύτερη αναλογία επιφάνειας προς όγκο με αποτέλεσμα μια ταχύτερη και ευκολότερη διαδικασία πέψης.
Βοηθά στον καλό ύπνο: όλοι οι άνθρωποι που έχουν διαταραχές του ύπνου μπορούν να έχουν ένα ποτήρι γάλα πριν πάνε για ύπνο αφου έχει το χάρισμα να ηρεμεί τις αισθήσεις Εδώ μερικά από τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος είναι:

Λιγότερο αλλεργιογόνες πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση του σώματος. ...
Εύπεπτα λίπη και πρωτεΐνες. ...
Χαμηλότερη σε λακτόζη. ...
Άφθονο ασβέστιο. ...
Φιλικό προς την αρτηριακή πίεση. ...
Μια καλή πηγή βασικών βιταμινών. ...
Φυσικά χαμηλότερη χοληστερόλη. ...
Άλλα βασικά ορυκτά. *


* Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και λιπαρά οξέα που είναι καλά για τον οργανισμό.

* Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Είναι καλό για το δέρμα και τα μαλλιά.

* Διατηρεί το επίπεδο χοληστερόλης.

* Διατηρεί την αρτηριακή πίεση.

* Κάνει τα οστά δυνατά. Οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος για το δέρμα .Το γάλα της κατσίκας είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο φωσφόρου και αρκετές βιταμίνες (A, B, C και D). Και λόγω των ιδιοτήτων του, αυτό το γάλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και το δέρμα.
λειτουργεί ως φυσική ενυδατική κρέμα
πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
περιέχει μέταλλα
περιλαμβάνει βιταμίνες
αναζωογονεί το αφυδατωμένο δέρμα
εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες
Βοηθά στη μείωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Σήμερα οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με χημικά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αλλά γνωρίζετε ότι χρειάζονται μόνο 26 δευτερόλεπτα για να εισέλθουν χημικά από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος στο αίμα σας;? Το κατσικίσιο γάλα περιέχει συναρπαστικά πράγματα.

Ωστόσο, η κατάσταση του γάλακτος και η διαδικασία παραγωγής του είναι το πιο σημαντικό .

Το πιο υγιεινό γάλα είναι αναμφισβήτητα το παραγόμενο προσεκτικά, σωστά αποθηκευμένο, μη μεταποιημένο γάλα που παράγετε φυσικά με χόρτα φύλλα και δημητριακά .ως τροφή για τα ζώα

Το σύγχρονο γάλα που πωλείται στα καταστήματα είναι μια βιομηχανικά παραγόμενη τροφή . Όσο πιο κοντά μπορείτε να φτάσετε στην πηγή, τόσο καλύτερο θα είναι το γάλα για την υγεια σας . Όσο περισσότερη επεξεργασία γίνεται, τόσο πιθανότερο είναι το γάλα να μην είναι τόσο καλό για τον οργανισμό σας ΥΓ Σήμερα στο νησί μας που τα κατσίκια ειναι περισσότερα από τους κατοίκους του ειναι ντροπή να μην υπαρχει ένα δροσερό ποτήρι από το γάλα τους σε κάθε τραπέζι ..... Ένα ποτήρι υγείας για να φιλέψουμε τους επισκέπτες μας βρε χριστιανοί ......μπορούμε?
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ