Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το απόλυτο διατροφικό μυστικό για σωματική και ψυχική υγεία!

Μια από τις πιο παρεξηγημένες τροφές μπαίνει πλέον άφοβα στο τραπέζι μας, αφού, σύμφωνα με πολλές μελέτες, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Τα αυγά είναι από τις θρεπτικότερες (πιο πυκνές σε θρεπτικά- μικροθρεπτικά συστατικά τροφές) στον πλανήτη. Αυτό έχει λογική αν το σκεφτούμε γιατί είναι μια συμπηκνωμένη τροφή με μικρό όγκο που όμως σε κατάλληλες συνθήκες δίνει ζωή… (γεννιέται ένα κοτοπουλάκι).
Βραστά, τηγανητά, ομελέτα, ποσέ ή σκραμπλ… ΠΡΕΠΕΙ να εντάξουμε στις διατροφικές μας συνήθειες.

Αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, νατρίου, καλίου, βιταμίνης Α, Β12, φυλλικού οξέος, φωσφόρου, αλλά και σιδήρου. Το ασπράδι μάλιστα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, αφού περιέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, ενώ στον κρόκο υπάρχουν φωσφολιπίδια, τα οποία είναι αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Η κατανάλωση ενός μέτριου αυγού ισοδυναμεί με την πρόσληψη μόλις 80 θερμίδων κατά μέσο όρο, αλλά προκαλεί άμεσα αίσθημα κορεσμού.
Αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για πρωινό, αφού μειώνει τη διάθεσή μας για τσιμπολογήματα στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Όσο για την άποψη ότι το αυγό αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη παρανόηση.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η ποσότητα που περιέχεται στα αυγά είναι τόσο μικρή ώστε δεν μπορεί να επηρεάσει τα συνολικά επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

'Eνα ακόμη κίνητρο να τα εντάξουμε στη διατροφή μας, είναι  οι πρωτεΐνες τους (βρίσκονται κυρίως στο ασπράδι) μας κάνουν να είμαστε σε εγρήγορση και να μη νιώθουμε υπνηλία. Μάλιστα, μας προσφέρουν άμεση τόνωση, πολύ περισσότερο από ό,τι οι υδατάνθρακες, στους οποίους καταφεύγουμε συνήθως για να πάρουμε ενέργεια (σοκολάτες, κέικ και μπισκότα).

Αυτό συμβαίνει διότι, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, βοηθούν στην παραγωγή ορεξίνης, μιας ουσίας που λειτουργεί ως διεγερτικό για τον οργανισμό.
Η συγκεκριμένη τροφή, τέλος, είναι ό,τι καλύτερο για όσους αθλούνται, αφού συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των μυών
Εν κατακλείδι ,
Το αυγό είναι μια θρεπτικότατη τροφή, ιδιαίτερα αν μπορείτε να βρείτε αυγά βιολογικά ή από κότες ελευθέρας βοσκής. Καλό είναι να καταναλώνονται σχεδόν καθημερινά. Βοηθούν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών μας με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μας παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, βοηθούν αποτελεσματικά στον κορεσμό για αρκετή ώρα και λειτουργούν γενικά αδυνατιστικά γιατί έχουν πολύ καλή  ανταπόκριση στην ινσουλίνη και στην αποτοξίνωση του ήπατος!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook