Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φτιάξτε ρόφημα πολυβιταμίνης από Βότανα για να έχετε ενέργεια ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Χρησιμοποιούμε βότανα βιολογικής καλλιέργειας που δεν περιέχουν χημικά λιπάσματα.
Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα βότανα, πρέπει να είμαστε βέβαιοι για την ποιότητα τους.
Όσο καλύτερο και πιο πρόσφατα αποξηραμένο το βότανο, τόσο περισσότερες οι ουσίες που θα «βγουν»
Αυτός ο τύπος ισχυρού ροφήματος, πρέπει να μείνει για πολλές ώρες να απορροφήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες, ονομάζεται εκχύλισμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια καθημερινή πολυβιταμίνη, κατασκευασμένη από ΦΥΣΙΚΑ συστατικά!

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ αυτή την πολυβιταμίνη από βότανα 
Αυτή η απλή συνταγή ξεκινά με ξερά φύλλα τσουκνίδας  και φύλλα βρώμης.
Απλά συνδυάστε περίπου 1/2 φλιτζάνι από κάθε βότανο σε 3-6  φλ. νερό σε γαλλική πρέσα ή ένα μεγάλο βάζο. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από τα αποξηραμένα βότανα και αφήνουμε για 8-12 ώρες (ή για μια νύχτα).

Καταναλώστε την επόμενη μέρα ή μέσα σε 24 ώρες για να πάρετε τα οφέλη αυτής της ρευστής πολυβιταμίνης που είναι εξ΄ολοκλήρου παρασκευασμένη από φυσικά υλικά .
Αυτές οι θρεπτικές ουσίες των τροφίμων είναι ΠΟΛΥ πιο ισχυρές από τις βιταμίνες των συμπληρωμάτων διατροφής!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ των ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ:
Βρώμη
«Μειώνει την υψηλή χοληστερόλη, αυξάνει τη λίμπιντο και ενισχύει τα νεύρα. Ένα φλιτζάνι εκχυλίσματος βρώμης περιέχει περισσότερα από 300 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και μεγάλες ποσότητες πολλών άλλων μετάλλων. Οι στεροειδείς σαπωνίνες τροφοδοτούν το πάγκρεας και το ήπαρ, βελτιώνοντας την πέψη και σταθεροποιούν τις διαθέσεις. Η βρώμη είναι γνωστή, ωστόσο, και για την ιδιότητα να βελτιώνει τη λίμπιντο και να χαλαρώνει τη διάθεση. Στην Αγιουβερδική ιατρική, η βρώμη θεωρείται το καλύτερο τονωτικό μακροζωίας».(S. Weed, 2002).

Τσουκνίδα
Ποιες είναι οι θεραπευτικές ουσίες της τσουκνίδας;
Είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C, E, Κ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ.
Επίσης είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα.
Προδίδει στον οργανισμό ασβέστιο.
Περιέχει ομάδα ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών τα φλαβονοειδή.
Περιέχει φυτικό σίδηρο.
Περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο, σε αρκετά μεγάλες συγκεντρώσεις.
Περιέχει επίσης και πολλά φυτοχημικά στοιχεία όπως το λυκοπένιο, β-καροτένιο, καφεϊκό οξύ και βεταΐνη, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έναντι της δημιουργίας ελεύθερων ριζών. Η απουσία οξαλικού οξέος και οξαλικών αλάτων στο φυτό αυτό, βοηθά στην απορρόφηση ακόμα περισσότερης ποσότητας σιδήρου από τον οργανισμό, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα λαχανικά που περιέχουν φυτικό σίδηρο, με αποτέλεσμα να τα τρώμε αλλά να μην απορροφούμε τον σίδηρο τους.
Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά ακόμα περισσότερο στην ολική απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Η περιεκτικότητα της σε σεκρετίνη, διεγείρει το πάγκρεας για την παραγωγή ινσουλίνης βοηθώντας στη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στους διαβητικούς.
Η ισταμίνη που περιέχει, προσφέρει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στα παρασκευάσματα και τα καταπλάσματα από το φυτό αυτό, ικανή να ανακουφίσει συμπτώματα φλεγμονών.
Ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της τσουκνίδας;
Η τσουκνίδα είναι βότανο στυπτικό, αποχρεμπτικό, τονωτικό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αιμοστατικό, αντιδιαβητικό, και με διουρητικές ιδιότητες.*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook


το διαβάσαμε ΕΔΩ
Βιβλιογραφία:
Weed, Susun S. “Healthy Menopausal Years The Wise Woman Way.” Menopause-metamorphosis.com. Susun Weed & Ash Tree Publishing, 2002. Web. 20 May 2012