Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ρόφημα ΠΟΤΟΦΟΡΟΣ απο Πικραλίδα (ΝΤΑΝΤΟΥΛΙΟΝ)

Ένα ποτόφερους είναι ένας ζωμός φτιαγμένος από πέταλα λουλουδιών (ή βότανα), εσπεριδοειδή, νερό και μέλι. 

Αυτό το συμπυκνωμένο σιρόπι προστίθεται συχνά σε αλκοολούχα ποτά ως "γλυκαντικό" και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές κατά τον Μεσαίωνα.

Σχεδόν οποιοδήποτε βρώσιμο λουλούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ποτόφερους, και σήμερα χρησιμοποιούμε Πικραλίδα

Αυτό το γλυκό σιρόπι εσπεριδοειδών είναι νόστιμο σε λεμονάδα, ανθρακούχο νερό, κοκτέιλ και ακόμη και σε τσάι βοτάνων!

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 40–50 κεφαλές λουλουδιών Πικραλίδα (χωρίς τους πράσινους ποδίσκους)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • 1 φλιτζάνι μέλι (ή ζάχαρη)
  • 4 ½ φλιτζάνια νερό

Μαζέψτε τα άνθη Πικραλίδα και απλώστε τα να στεγνώσουν για περίπου μία ώρα, ώστε να φύγουν τυχόν έντομα που βρίσκονται μέσα τους. Χρειαζόμαστε τη φυσική μαγιά στα πέταλα της Πικραλίδα για την ελαφριά ζύμωσή μας, επομένως μην τα πλύνετε. 

Βεβαιωθείτε ότι συλλέγετε τα λουλούδια σας από περιοχές καθαρές και βιολογικές.


Αφού απομακρυνθούν όλα τα έντομα, ξεκινήστε αφαιρώντας τους πράσινους ποδίσκους από τα άνθη σας και προσθέστε τα πέταλα σε ένα καθαρό γυάλινο μπολ. Αν και αυτός ο χρόνος είναι πολύς, είναι σημαντικό να μην παραλείψετε αυτό το βήμα, διαφορετικά το ποτόφερους σας θα έχει πικρή γεύση.
Βράστε το νερό σας στην εστία και εν τω μεταξύ, ξύστε ολόκληρη τη φλούδα λεμονιού και στύψτε το υπόλοιπο πάνω στα λουλούδια σας.
Περιχύστε τα λουλούδια με βραστό νερό και στη συνέχεια προσθέστε το μέλι σας. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα ή ένα πανί τυριού πάνω από το μπολ σας και αφήστε το να μουλιάσει και να ζυμωθεί όλη τη νύχτα.
Το πρωί, σουρώστε τα λουλούδια σας και εμφιαλώστε το ποτόφερους σας. Αυτό θα διατηρηθεί καλό στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. 

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορεί να προστεθεί μπράντυ ή βότκα.

Κάθε άνοιξη φτιάχνουμε ποτόφερους από όλα τα ανθισμένα λουλούδια μας γύρω από το σπίτι! Αυτό περιλαμβάνει άνθη σαμπούκου, τριαντάφυλλα, λιλάκια, μέντα, βιολέτες και ακόμη και λευκή πεύκη!

Ο πειραματισμός με τον τοπικό σας τοπίο μπορεί να είναι εξαιρετικά συναρπαστικός και αν είναι βρώσιμο, μπορεί να πειραματιστείτε! Καλή διασκέδαση και καλή συγκομιδή!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram