Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κράσουλα: Φυτό της Ευημερίας και της Αφθονίας


Στα σπίτια πολλών, ένα φυτό ξεχωρίζει, όχι μόνο για την ομορφιά του, αλλά και για τις φήμες που το συνοδεύουν. 

Η Κράσουλα, γνωστή και ως "Φυτό του Χρήματος", φέρει μαζί της μια αύρα μυστηρίου και γοητείας, καθώς πλήθος ανθρώπων πιστεύει πως η παρουσία της προσελκύει καλοτυχία και οικονομική ευημερία.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μια αρχαία κινεζική τέχνη που εστιάζει στην αρμονία της ενέργειας, η Κράσουλα οφείλει να τοποθετείται σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού. Η δεξιά πλευρά της εισόδου, συμβολίζοντας την πρόσκληση προς την αφθονία, και το βόρειο τμήμα, συνδεδεμένο με την καριέρα και την ευημερία, θεωρούνται ιδανικά σημεία για να ανθίσει η Κράσουλα και να μοιράσει τα οφέλη της.

Πέρα από τις πνευματικές πεποιθήσεις, η Κράσουλα γοητεύει και με την ευκολία φροντίδας της. Σε αντίθεση με άλλα φυτά, δεν απαιτεί μεγάλη γλάστρα, αρκούμενη σε ένα μικρό "σπίτι" για να ξεδιπλώσει την ομορφιά της. Η ηλιακή ακτινοβολία την τροφοδοτεί, ενισχύοντας την ανάπτυξή της, ενώ η ανθεκτικότητά της σε ποικίλες συνθήκες την καθιστά ιδανική επιλογή για άπειρους κηπουρούς. Το πότισμα, μάλιστα, δεν αποτελεί αγγαρεία, καθώς η Κράσουλα αποθηκεύει υγρασία στα παχιά της φύλλα, αρκούμενη σε αραιά ποτίσματα, μόνο όταν το χώμα της έχει στεγνώσει πλήρως.

Η Κράσουλα, όμως, δεν προσφέρει μόνο οπτική γαλήνη. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει ασκούν ευεργετική επιρροή στην ψυχολογία, ενισχύοντας την αισιοδοξία και διώχνοντας την αρνητικότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες, η παρουσία της Κράσουλας σε ένα χώρο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, συμβάλλοντας στην σωματική υγεία των ενοίκων.

Η Κράσουλα, λοιπόν, ξεπερνά τα όρια ενός απλού φυτού, αγγίζοντας την σφαίρα του μύθου και της επιστήμης. Η ζωντανή ενέργειά της, πηγή γοητείας και ευεξίας, την καθιστά ένα πολύτιμο φυλαχτό για κάθε σπίτι, προσκαλώντας την καλοτυχία και υμνώντας την ομορφιά της φύσης.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram
Πηγές:

Strange: Το φυτό του χρήματος:
Wikipedia: Crassula ovata: NCBI: The effect of indoor plants on human health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5877793/