Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Από 1η Απριλίου τα παραπεμπτικά για εξετάσεις θα χρεώνονται

 

Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τα παραπεμπτικά αιματολογικών εξετάσεων θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ.

«Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορωνοϊός» δήλωσε ο κος Θεμιστοκλέους.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» εξήγησε για το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας.

«Όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική» είπε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, ο κος Θεμιστοκλέους απάντησε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό – παραϊατρικό προσωπικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαιώσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram