Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Ιστορία του Ριντ Χέιστινγκς, Ιδρυτή του Netflix

 

Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια τσάντα με τα λογότυπα Netflix και Blockbuster. Η Blockbuster ήταν μια αλυσίδα βιντεοκλαμπ που συνεργάστηκε με το Netflix στις αρχές του 2000. Η συνεργασία επέτρεψε στους πελάτες του Netflix να νοικιάζουν DVD από την Blockbuster μέσω της υπηρεσίας Netflix.

Ο Ριντ Χέιστινγκς, γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 1960, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Ίδρυσε το Netflix, μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming στον κόσμο, και ηγείται της εταιρείας ως CEO από το 1997.

Πρώιμα Χρόνια και Εκπαίδευση

Ο Χέιστινγκς μεγάλωσε στο Μέιν των ΗΠΑ και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Stanford, όπου σπούδασε μαθηματικά και ανάλυση συστημάτων. Αργότερα, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School.

Καριέρα πριν από το Netflix

Πριν ιδρύσει το Netflix, ο Χέιστινγκς είχε μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας. Ήταν συνιδρυτής της Pure Software, μιας εταιρείας λογισμικού που πωλήθηκε στην IBM το 1994. Αργότερα, εργάστηκε ως διευθυντής μάρκετινγκ στην Oracle Corporation.

Ίδρυση του Netflix

Η ιδέα για το Netflix γεννήθηκε το 1997, όταν ο Χέιστινγκς χρεώθηκε 40 δολάρια για καθυστερημένη επιστροφή της ταινίας "Apollo 13" σε βιντεοκλάμπ. Ήθελε να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα προσέφερε απεριόριστες ταινίες με συνδρομή, χωρίς πρόστιμα για καθυστερήσεις.

Ανάπτυξη και Επιτυχία

Το Netflix ξεκίνησε ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία επεκτάθηκε στην ψηφιακή ροή και πλέον προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Σήμερα, το Netflix έχει πάνω από 222 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον τομέα του streaming.

Φιλανθρωπική Δράση


Ο Χέιστινγκς είναι ενεργός φιλάνθρωπος και έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το 2010, ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το The Giving Back Fund, ένα ίδρυμα που υποστηρίζει διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Κληρονομιά

Ο Ριντ Χέιστινγκς θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Η ηγεσία του στο Netflix έχει διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν ψυχαγωγία.

Σημαντικά Στοιχεία:
Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1960.
Ίδρυσε το Netflix το 1997.
CEO του Netflix από το 1997.
Έχει πτυχίο στα μαθηματικά και MBA από το Harvard.
Φιλάνθρωπος, έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες.
Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Reed_Hastings
[αφαιρέθηκε το μη έγκυρο URL]
https://www.britannica.com/biography/Reed-Hastings