Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Εσύ χτίζεις, εσύ γκρεμίζεις, εσύ έχεις και την ευθύνη

Έχει συμβεί πολλές φορές, ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Κάποια στιγμή θα αισθανθείς, ότι δεν πάει τίποτα καλά. Θα κάνεις πράγματα που δεν θα σου βγαίνουν, οι προσπάθειές σου θα πέφτουν στο κενό και θα αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος. Κανείς δεν μπορεί να ζει μια ζωή “ηλιόλουστη” πάντα. Θα υπάρχουν και σύννεφα.

Είναι φυσικό λοιπόν, κάποιες φορές, να νιώσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια, ότι θες έναν άνθρωπο να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, να σε πάει μπροστά. Κανείς όμως δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο καλύτερα από σένα, γιατί κανείς δεν είναι “εσύ”.

Στην ερώτηση λοιπόν «ποιος θα με «σώσει;», η απάντηση είναι «εσύ». Βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Άλλαξε πορεία. Δοκίμασε άλλες λύσεις και βγάλε από το μυαλό σου το άγχος του «πρέπει να το κάνω αυτό τώρα, οπωσδήποτε» . Συνήθως, όσο πιο πολύ άγχος έχουμε, τόσο χειροτερεύουμε τα πράγματα. Γιατί; Διότι το μυαλό μας δεν είναι καθαρό, για να βρει τις λύσεις, και πέφτουμε σε λάθη ή κάνουμε βεβιασμένες πράξεις.

Το μυαλό βρίσκει τις λύσεις όταν παύει να σκέπτεται. Όταν είσαι ήρεμος και χαλαρός, συνήθως βρίσκεις την άκρη. Αν δεν την βρεις, είναι σημάδι ότι πρέπει να περιμένεις. Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Στη ζωή επίσης πρέπει να βλέπεις μπροστά, να αναγνωρίζεις τις ευκαιρίες και να αξιολογείς τις συνθήκες. Μπορεί πολλές φορές αυτό που θέλεις να πετύχεις να μην έχει βρει ακόμη πρόσφορο έδαφος για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Κάνε λίγο υπομονή και θα δεις. Στηρίξου όμως, μόνο στο εαυτό σου. Κανείς άλλος δεν μπορεί αν το κάνει αυτό για σένα, όσο και αν σε αγαπάει, όσο και αν θέλει να σε βοηθήσει.

Η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια σου. Εσύ χτίζεις, εσύ γκρεμίζεις, εσύ έχεις και την ευθύνη.

Να το θυμάσαι αυτό!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος