Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ελληνική πατάτα "Κάτω Νευροκοπίου": Παγκόσμια πρωτιά στη γεύση

Η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό TasteAtlas Awards 2023-2024, συγκεντρώνοντας ψήφους καταναλωτών από όλο τον κόσμο. Η βαθμολογία που έλαβε η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου ήταν 4,39, υψηλότερη από αυτή που έλαβαν άλλα γνωστά είδη πατάτας από χώρες όπως η Κολομβία, ο Καναδάς και η Γαλλία.

Η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου είναι μια ποικιλία πατάτας με πλούσια γεύση και άρωμα, που καλλιεργείται στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου, στη Δράμα. Τα εδάφη της περιοχής είναι πλούσια σε ανόργανα συστατικά και η υγρασία είναι ιδανική για την καλλιέργεια της πατάτας.

Η επιτυχία της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό TasteAtlas αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της ποιότητας και της γεύσης της. Η πατάτα αυτή είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Δράμας και αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τους τοπικούς παραγωγούς.

Η επιτυχία της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω προβολή του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα σε διεθνές επίπεδο.