Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το λαχανικό που θα σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι !

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο και αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ντομάτες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, βοηθώντας στην προστασία του από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και στην πρόληψη της γήρανσης.

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένες ντομάτες, είχαν 33% μεγαλύτερη προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα από όσους ακολουθούσαν μια τυπική διατροφή. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο λυκοπένιο, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στις ντομάτες. Το λυκοπένιο έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την ελαστικότητα του δέρματος.

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του λυκοπενίου, υπάρχουν και άλλες πιθανές ευεργετικές επιδράσεις των ντομάτας στο δέρμα. Για παράδειγμα, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ντομάτες μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της ακμής και στην καταπολέμηση της ακμής. Επιπλέον, το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Πρακτικές συμβουλές

Για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες των ντομάτας για το δέρμα, μπορείτε να τις προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να τις φάτε φρέσκες, μαγειρεμένες ή επεξεργασμένες. Για παράδειγμα, μπορείτε να τις προσθέσετε σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες ή σάλτσες. Μπορείτε επίσης να τις καταναλώσετε ως χυμό ή να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικό κέτσαπ ή πελτέ.

Συμπέρασμα

Οι ντομάτες είναι ένα υγιεινό και νόστιμο λαχανικό που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για το δέρμα. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές, φροντίστε να συμπεριλάβετε τις ντομάτες στην καθημερινή σας διατροφή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram