Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Σώμα μας Μιλάει - Μάθετε ΠΩΣ να το Ακούτε !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το σώμα μας στέλνει συχνά μηνύματα για να μας προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι σωματικά συμπτώματα, όπως η τριχόπτωση, τα φουσκώματα ή τα εύθραυστα νύχια, ή μπορεί να είναι αλλαγές στη γλώσσα.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη σιδήρου, η ορμονική ανισορροπία ή το στρες. Για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας, είναι σημαντικό να τρώτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοπικά προϊόντα για να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Τα φουσκώματα μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως η δυσανεξία σε ορισμένες τροφές, η κατανάλωση αερού ή η φλεγμονή. Για να μειώσετε τα φουσκώματα, είναι σημαντικό να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, να αποφεύγετε τις τροφές που προκαλούν αέρια και να πίνετε άφθονο νερό.

Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, η κακή διατροφή ή η έκθεση σε χημικές ουσίες. Για να βελτιώσετε την υγεία των νυχιών σας, είναι σημαντικό να τρώτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, σίδηρο και ψευδάργυρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε τοπικά προϊόντα για να ενδυναμώσετε τα νύχια σας.

Η γλώσσα μας είναι ένα σημαντικό όργανο που μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για την υγεία μας. Μια υγιής γλώσσα είναι απαλή, ελαφρώς υγρή και με ένα απαλό κόκκινο χρώμα. Μια γλώσσα με σημάδια, όπως ραβδώσεις, λευκό επίχρισμα ή κόκκινα εξογκώματα, μπορεί να υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τα ακόλουθα είναι μερικά από τα κοινά σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν στη γλώσσα και τι μπορεί να σημαίνουν:

  • Ραγίσματα στη μέση της γλώσσας: Αδυναμία στις λειτουργίες του στομάχου
  • Σημάδια των δοντιών στα πλαϊνά της γλώσσας: Διατροφική ανεπάρκεια και δυσλειτουργία της σπλήνας 
  • Καλυμένη γλώσσα με ένα παχύ λευκό στρώμα: Έλλειψη φιλικών βακτηρίων ή υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών
  • Κόκκινο σπυράκι στη γλώσσα: Σωματικό άγχος

Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη γλώσσα σας, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποκλείσετε οποιαδήποτε υποκείμενη ιατρική κατάσταση.

Οι ακόλουθες είναι μερικές διατροφικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της γλώσσας και του σώματος γενικότερα:

**Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

  • Αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία είναι συχνά χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά και υψηλά σε ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα ή trans λιπαρά.
  • Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας.


Με την προσεκτική παρακολούθηση της υγείας της γλώσσας μας και τη λήψη των κατάλληλων διατροφικών μέτρων, μπορούμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας. 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram