Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ελαιόλαδο - Καταπολεμά τις ρυτίδες;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, το ελαιόλαδο γίνεται ισχυρός σύμμαχος κατά των ελεύθερων ριζών, ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος και αναζωογονεί την ελαστικότητά του.

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, γνωστή για τα οφέλη της για την υγεία, έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι το μυστικό της ομορφιάς του δέρματος. 

Το ελαιόλαδο, φτιαγμένο από καρπό ελιάς, περιέχει πλούσια ποσότητα αντιοξειδωτικών και βιταμινών που παρέχουν ενυδάτωση και προστασία στο δέρμα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, γίνεται ισχυρός σύμμαχος κατά των ελεύθερων ριζών, ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος και αναζωογονεί την ελαστικότητά του.

Ναι, το ελαιόλαδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι ενυδατικό, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Αποτελέσματα χρήσης ελαιολάδου για ρυτίδες

Η τακτική χρήση ελαιολάδου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τις ρυτίδες. 

Σύμφωνα με μελέτες, η τακτική χρήση ελαιολάδου στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Cosmetic Dermatology" διαπίστωσε ότι η εφαρμογή ελαιολάδου στο δέρμα δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες οδήγησε σε μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων κατά 22%.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, αλλά η ενυδατική του δράση βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το τακτικό μασάζ με ελαιόλαδο προάγει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, αναγεννά τα κύτταρα, αφαιρεί τις τοξίνες και προάγει το λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Πώς να ενσωματώσετε το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας ομορφιά;

Ένας από τους εύκολους τρόπους για να ενσωματώσετε το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας φροντίδα είναι να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας μετά από ένα ντους. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε καθημερινές ενυδατικές κρέμες ή να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αφρόλουτρο. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου στη διατροφή σας συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του σώματός σας και αυξάνει την υγεία του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη χρήση του ελαιολάδου για την καταπολέμηση των ρυτίδων:
  • Εφαρμόστε το ελαιόλαδο στο δέρμα σας δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.
  • Πριν εφαρμόσετε το ελαιόλαδο, καθαρίστε καλά το δέρμα σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε πολύ ελαιόλαδο, καθώς μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος.
  • Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, εφαρμόστε το ελαιόλαδο σε μια μικρή περιοχή του δέρματος πρώτα για να δείτε αν έχετε κάποια αντίδραση.

Εδώ είναι μια απλή συνταγή για μια μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και εφαρμόστε τα στο δέρμα σας για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram