Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αρχαιοελληνική Μέθοδος για την ενίσχυση της Μνήμης & της Πνευματικής Ανάπτυξης

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Μια μέθοδος ενίσχυσης της μνήμης που επινόησαν οι αρχαίοι Έλληνες προτάθηκε από νευροεπιστήμονες του Πανεπιστημίου Radboud στις Κάτω Χώρες. Σύμφωνα με έρευνα ολλανδικής επιστημονικής ομάδας, η λεγόμενη "μέθοδος Λόκι" μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη μνήμη. Με προπόνηση 30 λεπτών κάθε μέρα επί 40 ημέρες, η δύναμή τους θα μπορούσε να διπλασιαστεί.

Η μέθοδος Loki χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους ρήτορες για να απομνημονεύουν σπουδαία κείμενα. Σήμερα, χρησιμοποιείται σε διαγωνισμούς μνήμης που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο και οι πρωταθλητές αποδίδουν τις ικανότητές τους σε αυτή την αρχαία μέθοδο.

Ο "δημιουργός" αυτής της μεθόδου μνήμης θεωρείται ότι είναι ο Σιμωνίδης του Καίου, ένας λυρικός ποιητής που έζησε μεταξύ 556 π.Χ. και 469 π.Χ.. Ο Σιμωνίδης ήταν σε θέση να απομνημονεύει τα χορωδιακά ποιήματά του, τους επινίκειους ύμνους, τους διθυράμβους και τους παιάνες ζωγραφίζοντας στο μυαλό του εικόνες οικείων αντικειμένων.

Η μέθοδος "Λόκι" που αναφέρετε ως "Ταξίδι της Μνήμης" ή "Παλάτι της Μνήμης" είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στον χώρο της αυτοβελτίωσης και της πνευματικής ανάπτυξης.

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην ιδέα ότι ο εγκέφαλος μας μπορεί να αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών και εμπειριών και ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μέσω της ανάκλησης της μνήμης μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεθόδου, οι άνθρωποι προσπαθούν να ανακαλέσουν ή να ξαναζήσουν παλαιότερες εμπειρίες και αναμνήσεις με σκοπό την αυτογνωσία, την ανάκτηση πληροφοριών ή την επίτευξη εσωτερικής ευημερίας και ισορροπίας.

Κατά τη διάρκεια του "Ταξιδιού της Μνήμης", μπορεί να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές, όπως οι γραπτές ασκήσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην ανακατασκευή και την ανάπτυξη της μνήμης, της αυτοανάλυσης και της αυτοσυνειδητοποίησης.

Σημειώνω ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη ή αναγνωρισμένη από την επιστημονική κοινότητα. Είναι μια πρακτική που συνήθως χρησιμοποιείται σε πνευματικά και αυτοβελτιωτικά πλαίσια. Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο, θα ήταν σημαντικό να εξετάσετε και άλλες πηγές πληροφόρησης και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ή εκπαιδευτή που έχει εμπειρία σε αυτό το πεδίο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram