Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Tι είναι η ευτυχία ;

Η ευτυχία είναι μια συναισθηματική κατάσταση ικανοποίησης, ικανοποίησης και ευχαρίστησης που προκαλείται από την εκπλήρωση των επιθυμιών, των στόχων και των αναγκών μας. Αν και η ευτυχία μπορεί να αποτελεί ένα υποκειμενικό και πολυδιάστατο έννοια, συνήθως περιλαμβάνει αίσθημα ευεξίας, ικανοποίησης και ευχαρίστησης σε διάφορους τομείς της ζωής, όπως η κοινωνική σύνδεση, η επαγγελματική επίτευξη, η προσωπική ανάπτυξη, η υγεία και η ευεξία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ευτυχία διαφέρει από την ηδονή ή την ευχαρίστηση που προκαλείται από συγκεκριμένες στιγμές ή γεγονότα. Η ευτυχία είναι μια πιο συνολική και μακροπρόθεσμη κατάσταση ικανοποίησης και ευεξίας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να περιλαμβάνουν τις σχέσεις με τους αγαπημένους, την επίτευξη προσωπικών στόχων, τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που αναγνωρίζουμε και αγαπάμε, την αυτοεκτίμηση και την αίσθηση της αυτοπραγμάτωσης, καθώς και τη συμμετοχή σε κοινότητες και κοινωνικές δραστηριότητες.

Συνολικά, η ευτυχία είναι ένα πολυδιάστατο και υποκειμενικό έννοια που αφορά τη γενική ικανοποίηση και ευχαρίστηση με τη ζωή.

Οι παρακάτω είναι μερικές από τις πιο γνωστές προτάσεις για την ευτυχία από διάφορους σκεπτικούς και φιλόσοφους:

  1. "Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Προέρχεται από τις δραστηριότητες που εργάζεσαι ευχαρίστως." - Dale Carnegie
  2. "Η ευτυχία είναι όταν αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που λες και αυτό που κάνεις είναι σε αρμονία." - Mahatma Gandhi
  3. "Η ευτυχία δεν εξαρτάται από το τι έχεις, αλλά από τον τρόπο που σκέφτεσαι." - Dale Carnegie
  4. "Η ευτυχία είναι η απόκτηση αυτοπεποίθησης από την επίτευξη αξιόλογων στόχων." - Benjamin Franklin
  5. "Η ευτυχία δεν είναι η πλούσια πληροφορία, αλλά η ικανότητα να αξιοποιήσεις την πληροφορία που έχεις." - Albert Einstein
  6. "Η ευτυχία είναι η ικανότητα να αναγνωρίζεις τις μικρές χαρές που βρίσκονται στο δρόμο σου." - Unknown
  7. "Η ευτυχία είναι όταν ο εσωτερικός σου διάλογος είναι θετικός και η αγάπη για τον εαυτό σου είναι ισχυρή." - Louise Hay

Αυτές οι προτάσεις προσπαθούν να διαφωτίσουν τη φύση της ευτυχίας και πώς μπορούμε να την αντιληφθούμε και να την επιτύχουμε στη ζωή μας. Ωστόσο, η ευτυχία παραμένει μια υποκειμενική εμπειρία και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

   pic bing.com/images