Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Όταν λέει ... «Μου βγάζεις την καλύτερη εκδοχή μου»

Υπάρχουν πολλές φράσεις, που θ’ ακούσεις κάποια στιγμή απ’ τους γύρω σου, που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα για το ποιος είσαι και πού πας. Θ’ απαντήσουν, με λίγα λόγια, στα διλήμματά σου και μ’ αυτές τις λέξεις τους θα καθησυχάσουν κάθε φουρτούνα μέσα σου, που ξυπνάει εξαιτίας τους ή εξαιτίας των προσωπικών ανασφαλειών σου. Καθεμία απ’ αυτές τις φράσεις έρχεται για να ολοκληρώσει ένα συναίσθημα. 

Αποτελούν, θα ‘λεγε κανείς, τον επίλογο των στιγμών που έχεις ζήσει και τον πρόλογο αυτών που πρόκειται να ζήσεις.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, λοιπόν, για το ποια θα ήταν η πιο ιδανική φράση που θα μπορούσε να σου αφιερώσει ο σύντροφός σου, δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Με το που θα σου εξομολογηθεί πως βγάζεις από μέσα του την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, θα ξέρεις με σιγουριά πως έχεις φτάσει στον τελικό προορισμό σου, συνειδητοποίηση που θα σε γεμίσει με μια ανεξήγητη αίσθηση πληρότητας κι ικανοποίησης, ίσως και λίγης περηφάνιας. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι, βλέπεις, την ικανότητα να φέρνουν στην επιφάνεια τα πιο θετικά στοιχεία κάποιου, χωρίς να νιώθουν ανασφαλείς μέσα σ’ αυτά.

Γι’ αυτό κι αποτελεί σημαντικό θεμέλιο, στην πορεία κάθε σχέσης, η ικανότητά σου να εμπνέεις στον σύντροφό σου τη διάθεση να βελτιώνεται, δίνοντάς του ερεθίσματα ώστε να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τις καταστάσεις και να εκφράζεται μέσα απ’ αυτές, επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο. Η θετική αλλαγή που θα ‘χει επιφέρει στον χαρακτήρα αλλά και στον τρόπο σκέψης και δράσης του συντρόφου σου η παρουσία σου θα γίνει αντιληπτή κι απ’ τους γύρω του, γεγονός που δε θα περάσει απαρατήρητο ακόμα κι από ‘κείνους που αμφισβήτησαν τη σημασία της σχέσης σας.


Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι αυτή η αλλαγή στον άνθρωπό σου θα γίνει αυτοσκοπός σου, πως θα μετατραπεί κάποια στιγμή σε μια παράλογη εμμονή, χάνοντας το νόημά της. Γιατί, στο κάτω-κάτω, ο άνθρωπος που επέλεξες για συνοδοιπόρο σου, έχει ήδη διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και δε χρειάζεται την παρέμβασή σου, τις κατευθύνσεις και τα καλούπια σου. Είναι αλλιώς να εμπνέεις κι αλλιώς να απαιτείς. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να του επιβάλεις τον δικό σου τρόπο ζωής, μόνο και μόνο για να τον αναγκάσεις να μοιραστεί μαζί σου κάτι ξεχωριστό, στο πλαίσιο μας δήθεν συμβατότητας.

Θέλει χρόνο κι υπομονή κάθε βήμα που θα σε φέρνει ακόμη πιο κοντά στην οικειότητα που επιθυμείς να αναπτύξεις με τον σύντροφό σου. Θα αποβεί, όμως, μοιραία, αν δεν εκτιμήσεις την αξία της. Γι’ αυτό κι η συγκεκριμένη φράση πρέπει να σε καθησυχάσει και να σε οδηγήσει ακόμη πιο κοντά του. Γιατί μέσα απ’ αυτήν θα επιβραβευθεί η επιμονή σου κι η κάθε προσπάθειά σου να επηρεάσεις θετικά οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη απόφασή του, αφήνοντας πάντα σε ‘κείνον την τελική επιλογή και χωρίς να επιβάλλεις οποιαδήποτε σκέψη σου. Έτσι, η καλύτερη πλευρά του εαυτού του θα βγει στην επιφάνεια σιγά-σιγά, χωρίς ν’ αλλοιωθεί η ταυτότητά του.


Απαιτεί ειδική διαχείριση ένα ζήτημα τόσο λεπτό όσο η πνευματική απελευθέρωση του συντρόφου σου κι ο δυναμισμός που θα εκπέμπει, τελικά, μέσα απ’ αυτήν. Γεγονός που γίνεται εφικτό μέσα απ’ τη συνεχή υποστήριξή σου και την ενθαρρυντική φύση του χαρακτήρα σου, που θα επιτρέψει στο σύντροφό σου ν’ αφεθεί, χωρίς να αισθανθεί πως απειλείται, πως χάνει τον εαυτό του, πως γίνεται κάποιος άλλος. Γιατί το πιο μαγικό είναι να ‘χεις καταφέρει να επηρεάσεις θετικά τη συμπεριφορά κάποιου, χωρίς να ‘χεις ποτέ ζητήσει, πόσο μάλλον απαιτήσει, την πιο μικρή αλλαγή.

Η ομορφότερη φράση, λοιπόν, που θα σου χαρίσει ποτέ το ταίρι σου θα ‘ναι ταυτόχρονα και το δυνατότερο κίνητρο για να βγάλεις κι εσύ, με τη σειρά σου, την καλύτερη πτυχή σου στην επιφάνεια, αν δεν έχει ήδη συμβεί. Αυτή η εξέλιξη είναι, εξάλλου, και το πιο ουσιαστικό εφόδιο για κάθε μελλοντικό βήμα και την κοινή πορεία που θα ‘χει το ταξίδι σας προς έναν άγνωστο προορισμό. 

Δε θα ‘ναι όμως και τόσο άγνωστος, αν δίπλα σου έχεις τον άνθρωπο που κατάφερε να ξυπνήσει κάθε θετική πλευρά του εαυτού σου, σωστά;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη