Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σοκ : Νεκρός άνδρας από μύκητα Candida auris – Είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Μιλάνο ο θάνατος ενός άνδρα που σύμφωνα με την Corriere della Sera «είχε μολυνθεί από διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida auris» και είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα.


Το Candida auris είναι ένα είδος μαγιάς (yeast) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μυκητικές λοιμώξεις στους ανθρώπους. Το Candida αναφέρεται σε ένα γένος μαγιάς, ενώ το "auris" σημαίνει αυτί στα Λατινικά. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι λοιμώξεις από το Candida auris δεν επηρεάζουν αποκλειστικά τα αυτιά.

Το Candida auris αναγνωρίστηκε πρώτη φορά το 2009 και από τότε έχει εμφανιστεί ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Είναι γνωστό για την αντοχή του σε πολλά αντιμυκητιακά φάρμακα, καθιστώντας τη θεραπεία του δυσκολότερη. Αυτή η μαγιά μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο αίμα, σε πληγές και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα αυτιά, το αναπνευστικό σύστημα και το ουροποιητικό σύστημα.



Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου με εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida auris».

Παράλληλα, η Corriere della Sera τονίζει ότι «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία με το προφίλ εισαγόμενου κρούσματος».


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης δήλωνε την 1η Απριλίου στο Πρακτορείο Fm ότι ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα τα οποία μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες μέρες και δεν βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram