Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σπιτικές θεραπείες για πεντακάθαρη και λαμπερή επιδερμίδα

Κρέμες και μάσκες για τη φροντίδα του προσώπου σας ή και προϊόντα απολέπισης μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε με φυσικά συστατικά που είναι απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. 

Ο χρόνος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά σύντομος και το κόστος αμελητέο.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει κι η αδιάκοπη διαφήμιση, τα τεχνητά αρώματα τα οποία χρησιμοποιούνται και κάνουν τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα πιο ελκυστικά και επιθυμητά αλλά τελικώς απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τα παλιά, καλά συστατικά των φυσικών «δώρων»της μητέρας φύσης.

Οι περίφημες «μυστικές» συνταγές όμως υπάρχουν, πέρασαν από γενιά σε γενιά – από τη γιαγιά στη μητέρα σας και από εκεί σε σας – και το να τις υλοποιήσετε είναι πανεύκολο όπως θα δείτε στη συνέχεια προκειμένου να αποκτήσετε ένα λαμπερό πρόσωπο και μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα.
 

1 Ρυζόνερο

Ρυζόνερο: Πώς φτιάχνεται και ποια τα οφέλη που δεν ξέραμε;

Τελευταία, όλο και πιο συχνά, μυστικά ομορφιάς αιώνων «βγαίνουν» από τα μπαούλα και γίνονται τάσεις με τις γυναίκες να τα ακολουθούν στην beauty ρουτίνα τους. Και αυτό γιατί όχι μόνο είναι δοκιμασμένα και άντεξαν στον χρόνο αλλά και γιατί είναι απίστευτα οικονομικά και εύκολα στην εφαρμογή. Ένα τέτοιο μυστικό είναι και το ρυζόνερο, το οποίο μεταξύ των άλλων εγγυάται λαμπερά και υγιή μαλλιά.

How to?

Εύκολα! Ο ένας τρόπος είναι να μουλιάσεις λίγο λευκό ρύζι σε μια κούπα νερό για περίπου 30 λεπτά (πριν το μουλιάσεις ξέπλυνέ το). Ο δεύτερος τρόπος -και ο καλύτερος- είναι να το βράσεις, μιας και λέγεται πως το ρύζι αφήνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά αφού βράσει. Όταν κρυώσει, βάλ’ το στο ψυγείο. Μπορείς να το διατηρήσεις για 4 ημέρες.

Λοσιόν καθαρισμού

Βούτηξε λίγο βαμβάκι στο ρυζόνερο και με αυτό αφαίρεσε από το πρόσωπό σου τους ρύπους που έχει συγκρατήσει από όλη την ημέρα.

Primer

Η ιδιότητα του ρυζόνερου να κλείνει τους πόρους σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις ως primer πριν το makeup σου για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Μάσκα μαλλιών

Αφού έχεις λουστεί και έχεις ξεβγάλει το conditioner σου, ήρθε η ώρα για να κάνεις μάσκα μαλλιών. Ρίξε σε όλο το μήκος των μαλλιών σου το ρυζόνερο και άφησε το να δράσει για 5 λεπτά πριν το ξεβγάλεις.

2 Αμυγδαλέλαιο

Για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους αναμίξετε μαζί ίσα μέρη από λάδι καρύδας και αμυγδαλέλαιο. Εφαρμόστε το στους μαύρους κύκλους το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Αμυγδαλέλαιο: Πρόκειται για ένα φυσικό, φυτικό και φαρμακευτικό έλαιο, το οποίο έχει απαλή υφή και είναι προσιτό στην τιμή.

Βοηθά στην ενυδάτωση, στην επούλωση της επιδερμίδας και του οργανισμού. 

Αμυγδαλέλαιο: Η χρήση του στο πρόσωπο
Εφαρμόζοντας αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήνοντας το να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους. Παράλληλα μάλιστα, καταπολεμάτε και τις ρυτίδες, αφού είναι γνωστό πως έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το αμυγδαλέλαιο έχει ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης. Ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας, συσφίγγει τους πόρους και μειώνει τα σημάδια, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο και πιο λαμπερό. Μάλιστα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνες Α, Β και Ε διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας. Απλώστε λοιπόν μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό και βάλτε την ενυδατική κρέμα σας.
Εφαρμόστε ένα μείγμα αμυγδαλέλαιου με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου επάνω στα σπυράκια για την αντιμετώπιση τους.
Κάντε απολέπιση με ένα μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και τα σπυράκια.

Αντιμετωπίστε την θαμπή επιδερμίδα μετά από το ξενύχτι εφαρμόζοντας λίγο αμυγδαλέλαιο.
Για απαλά και σαγηνευτικά χείλη αντί για βούτυρο κακάο ή βαζελίνη εφαρμόστε λίγο αμυγδαλέλαιο. Εναλλακτικά φτιάξτε μια πάστα από μέλι και αμυγδαλέλαιο και εφαρμόστε την για να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το συγκεκριμένο μείγμα σε ένα βαζάκι και να το χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.
Αν θέλετε να αποκτήσετε πυκνές, δυνατές και όμορφες βλεφαρίδες δεν έχετε παρά να εφαρμόζετε στα βλέφαρα σας αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ με μια μπατονέτα. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το καστορέλαιο.


3 Ροδόνερο

Το ροδόνερο και η γλυκερίνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα.

Φτιάξτε μια καθαριστική λοσιόν από 200ml γλυκερίνης, 100ml ροδόνερο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε τη κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.
 

4 Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ιδανική για το δέρμα και βοηθά στη θεραπεία όλων των ειδών προβλημάτων.

Συνδυάστε αλόη βέρα με λάδι καρύδας για τη θεραπεία της ψωρίασης.Συνδυάστε 1 κ.σ. τζελ αλόης βέρα με 1 κ.γλ. λάδι καρύδας και ανακατέψτε τα μαζί.
Κάνετε μασάζ με το μείγμα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να παραμείνει για δύο έως τρεις ώρες.
Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram