Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΓΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ!

Μετά από πολλούς πειραματισμούς για να βρούμε το καλύτερο έλαιο που ενυδατώνει και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος του προσώπου και την περιοχή των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια καταλήξαμε ότι το Λάδι Άγριου Τριανταφύλλου είναι αυτό που ψάχναμε. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε 10 οφέλη που ανακαλύψαμε ότι έχει και τρόπους για να το εφαρμόσετε.

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Το λάδι αυτό λειτουργεί πολύ καλά και στο ξηρό δέρμα, κάτι στο οποίο τα άλλα λάδια δυσκολεύονται. Παράγεται με φυσικό τρόπο από τον καρπό της τριανταφυλλιάς, την κόκκινη δρόγη που παραμένει στο φυτό μετά την ανθοφορία και την πτώση των πετάλων, με ψυχρή έκθλιψη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο τριανταφυλλιάς προτείνεται από επαγγελματίες ομορφιάς παγκοσμίως για τις ιδιότητες περιποίησης του δέρματος και περιποίησης των μαλλιών.

Αυτό το λάδι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει την όψη του θαμπού ξηρού δέρματος στο πρόσωπο και είναι αποτελεσματικό με τα σημεία ακμής και τις ραγάδες. Και δεν κάνει μόνο αυτά, είναι επίσης αντιγηραντικό αφού περιέχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη C και Ρετινοϊκή

1. Θρέφει, Ενυδατώνει και Αναζωογονεί το Ξηρό Δέρμα

Αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς από τη χρήση του λαδιού της άγριας τριανταφυλλιάς είναι η ενυδάτωση και η αποκατάσταση του ξηρού ξεφλουδισμένου δέρματός. Αυτό το έλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 που βοηθούν στην αναζωογόνηση, την επούλωση και την καταπράυνση του δέρματος. Φυσικά, το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες όλων των τύπων δέρματος, αλλά θα ωφελήσει αυτές που έχουν πολύ ξηρό και θαμπό δέρμα να το βελτιώσουν και να το κάνουν να λάμπει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο από σπόρους αγριοτριανταφυλλιάς ως ενυδατικό:
Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας λάδι από άγρια τριανταφυλλιά στο πρόσωπό σας. Δεδομένου ότι το λάδι αυτό είναι ξηρό λάδι και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, μπορείτε να εφαρμόσετε από πάνω αργότερα την κανονική σας κρέμα νυκτός χωρίς πρόβλημα.
Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι τριανταφυλλιάς απευθείας στο πρόσωπο, αλλά εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση ελαίων στο πρόσωπο, δοκιμάστε να αναμίξετε μια σταγόνα στην κρέμα νυκτός σας για σφριγηλό και θρεπτικό δέρμα το πρωί.

Το έλαιο τριανταφυλλιάς λειτουργεί καλά για να καταπραΰνει ακόμη και το ευαίσθητο δέρμα, ανακατέψτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου ή δεντρολίβανου σε λίγα ml λαδιού άγριας τριανταφυλλιάς και εφαρμόστε στο δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο. (προσθέστε μόνο μια σταγόνα σε περίπου 10 ml λάδι τριανταφυλλιάς)


2.Προσφέρει Οφέλη Κατά της Γήρανσης

Το λάδι άγριας τριανταφυλλιάς προσφέρει επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα κατά της γήρανσης επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και βιταμίνη Α που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, στη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αυτό το λάδι διεισδύει βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Αν ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να καταπολεμήσετε τη γήρανση του δέρματος, αυτό το λάδι μπορεί να είναι ο νυχτερινός σας ορός νεότητας.

3.Βοηθάει στη Θεραπεία των Ουλών

Το λάδι της άγριας τριανταφυλλιάς είναι γνωστό ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την εμφάνιση ουλών και στιγμάτων, των κηλίδων ηλικίας και τα σημάδια ακμής στο δέρμα του προσώπου. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στο έλαιο αυτό βοηθούν στη μείωση των ουλών και των ραγάδων, ενώ η βιταμίνη Α βοηθά στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το λάδι απευθείας στα σημάδια των ουλών δύο φορές την ημέρα και καθώς θα τις παρακολουθείτε μέρα με τη μέρα σε περίπου δύο εβδομάδες θα βελτιώνονται.


4. Δυναμώνει τα Νύχια

Το λάδι από σπόρους τριανταφυλλιάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσει μια υγιή λάμψη και να ενδυναμώσει τα ευαίσθητα νύχια που σπάνε εύκολα. Αντί να χρησιμοποιείτε χημικές κρέμες για τα πετσάκια ή τα νύχια, δοκιμάστε λάδι άγριας τριανταφυλλιάς για να τα δυναμώσετε και να τα κάνετε στιλπνά, μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε στα πετσάκια σας για να τα ενυδατώσετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι τριανταφυλλιάς για να ενδυναμώσετε τα νύχια σας:
Βουτήξτε μια μπατονέτα σε βιολογικό λάδι τριανταφυλλιάς και κάντε μασάζ στα νύχια σας πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ.


5. Βοηθάει κατά της Ξηροδερμίας και της Φαγούρας στο Τριχωτό της Κεφαλής

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στο έλαιο τριανταφυλλιάς βοηθούν επίσης στη θεραπεία της ξηροδερμίας και του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Τα σαμπουάν του εμπορίου είναι γεμάτα με χημικές ουσίες μη φυσικές, που αφήνουν υπολείμματα στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, χρησιμοποιήστε λίγο λάδι τριανταφυλλιάς για να απαλύνετε το τριχωτό της κεφαλής. Ακόμη και η πιτυρίδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αυτό το λάδι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς για τη θεραπεία του κνησμού και της ξηροδερμίας του τριχωτού της κεφαλής:
Περίπου 30 λεπτά πριν από το μπάνιο, πάρτε λίγο λάδι άγριας τριανταφυλλιάς, ζεστάνετε το λίγο και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύνετε με το κανονικό σας σαμπουάν. Κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα για μέγιστα οφέλη.


6. Δίνει Λάμψη και Θρέφει τα Θαμπά Ξηρά Μαλλιά.

Το λάδι άγριας τριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, C και E, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε υγιή, λαμπερά και καθαρά μαλλιά. Κάντε μασάζ με αυτό το λάδι κατευθείαν στα μαλλιά σας ή ανακατέψτε με κάποιο έλαιο βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας και εφαρμόστε πριν το μπάνιο. Επειδή αυτό το λάδι είναι ελαφρύ και μη λιπαρό είναι ιδανικό για χρήση στα μαλλιά για να τα ενυδατώσετε χωρίς να τα βαρύνετε. χρησιμοποιήστε λίγο από αυτό το λάδι μετά το μπάνιο σαν ορό για να δαμάσει το φριζάρισμα και να ξεμπερδέψει τις άκρες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι τριανταφυλλιάς για να προσθέσετε λάμψη και θρέψη στα μαλλιά:
Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι ίσες ποσότητες λαδιού καρύδας και ελαίου άγριας τριανταφυλλιάς και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για μία ώρα πριν ξεπλυθείτε με το κανονικό σας σαμπουάν. Παραλείψτε το conditioner.


7. Επουλώνει το Σκασμένο Δέρμα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του λαδιού της τριανταφυλλιάς μπορούν να βοηθήσουν με τις σκασμένες φτέρνες το χειμώνα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι τριανταφυλλιάς σε σκασμένες φτέρνες:

Ρίξτε σε ένα βαμβάκι μερικές σταγόνες λάδι άγριας τριανταφυλλιάς και τρίψτε με αυτό τις φτέρνες σας και στη συνέχεια απλώστε σε αυτές μια ενυδατική κρέμα ποδιών. Εάν οι φτέρνες σας δεν είναι πολύ σκασμένες και είναι πολύ ξηρές, εφαρμόστε το λάδι τριανταφυλλιάς πάνω τους απευθείας και καλύψτε τα πόδια σας με κάλτσες πριν πάτε για ύπνο για να το απορροφήσει το δέρμα.
 

8. Εφαρμόστε το για Ντεμακιγιάζ

Για μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας που αρνείται να καθαρίσει με τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε, το λάδι άγριου τριαντάφυλλου είναι αυτό που χρειάζεστε. Λειτουργεί σαν καλό ντεμακιγιάζ ειδικά για το μακιγιάζ των ματιών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι τριανταφυλλιάς σαν ντεμακιγιάζ:
Ρίξτε λίγο λάδι τριανταφυλλιάς σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το στο πρόσωπο και τα βλέφαρά σας για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κανονικό σας καθαριστικό προσώπου, αφαιρέστε το μακιγιάζ και πλύνετε το πρόσωπό σας. Αυτός ο διπλός καθαρισμός βοηθά στην αφαίρεση κάθε ίχνους μακιγιάζ χωρίς να στεγνώνει το πρόσωπό σας, καθιστώντας τον ιδανικό για γυναίκες που έχουν ξηρό δέρμα.


9. Προλαμβάνει και Εξομαλύνει τις Ραγάδες.

Η ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους και η εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσουν σε ραγάδες. Η εφαρμογή λαδιού άγριας τριανταφυλλιάς μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό αυτών των σημαδιών στο σώμα. Εάν έχετε ήδη ραγάδες, χρησιμοποιήστε λάδι τριανταφυλλιάς για να μειώσετε την εμφάνιση τους και να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος.


10. Αντιμετωπίστε τα Ηλιακά Εγκαύματα και Διορθώστε τις Βλάβες από την Υπεριώδη Ακτινοβολία

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του ελαίου της τριανταφυλλιάς μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων. Αυτό το λάδι δεν έχει SPF, επομένως δεν θα βοηθήσει στην προστασία από τις ακτίνες UV ή τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και να μειώσει τη φλεγμονή από αυτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το ξηρό λάδι για να διορθώσετε τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη μελάγχρωση από τον ήλιο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τριανταφυλλιάς για τη θεραπεία εγκαυμάτων από τον ήλιο:
Εφαρμόστε αμέσως λάδι τριανταφυλλιάς απευθείας σε εκτεθειμένες περιοχές του σώματος για να απαλύνετε την αίσθηση καψίματος
Γιατί πρέπει να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι με λάδι άγριας τριανταφυλλιάς στα καλλυντικά σας
Το έλαιο από τον καρπό της άγριας τριανταφυλλιάς ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ευαίσθητο δέρμα. Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα μπορούν επίσης να το δοκιμάσουν γιατί είναι γνωστό ως ξηρό λάδι.
Είναι ελαφρύ, μη λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα.
Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος διεγείροντας την παραγωγή ελαστίνης.
Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων και σημαδιών στο δέρμα.
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς βοηθούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, καθιστώντας το ένα εκπληκτικό φυσικό ορό κατά της γήρανσης.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram


το διαβάσαμε ΕΔΩ