Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ρίζα Πικραλίδας και οι Θεραπευτικές Δυνατότητες Της

Πικραλίδα χόρτο: πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία ;


Η πικραλίδα είναι ένα εκπληκτικό φυτό το οποίο φυτρώνει σχεδόν παντού.

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η ρίζα της πικραλίδας φτάνει τα έξι μέτρα, αυτό δίνει στο φυτό την επιπλέον δυνατότητα να απορροφά τα πολύτιμα μέταλλα τα οποία βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα της γής.

Η πικραλίδα είναι πραγματικό ελιξίριο!

Ίσως να θυμάστε πως η γιαγιά σας,έφτιαχνε ένα σιρόπι με πικραλίδα, αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι ρίζα της πικραλίδας βοηθά τους ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο.
Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η ρίζα του φυτού είναι πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία, γιατί τα φάρμακα καταστρέφουν όλα τα κύτταρα, ενώ η ρίζα της πικραλίδα σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα θεραπευτικό φυτό είναι η περιεκτικότητα ενός πολύ γνωστού για τις αντικαρκινικές ιδιότητες φυτοθρεπτικού συστατικού, την απιγενίνη.

Η χρήση της πικραλίδας υπήρχε στην διατροφή των Ελλήνων και Αιγυπτίων από την αρχαιότητα, ενώ πάνω από 1000 χρόνια η χρήση της ήταν πολύ δημοφιλής στην κινέζικη ιατρική.

Πολλές κλινικές δοκιμές έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα των φύλλων και της ρίζας πικραλίδας στην πνευμονία, τη βρογχίτιδα και τις μολύνσεις του αναπνευστικού. 

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Γερμανική Φαρμακοποιία κατατάσσει τη ρίζα πικραλίδας ως θεραπευτική για γαστρεντερικά προβλήματα που προέρχονται από ανεπάρκεια της χολής, καθώς επίσης και ως διεγερτική της όρεξης. 

Στον Καναδά η ρίζα της πικραλίδας είναι ένα καταχωρημένο φάρμακο πωλούμενο κυρίως ως διουρητικό.

Επιπλέον χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική για την ανακούφιση των πόνων σε οστά και αρθρώσεις, καθώς και σαν αποτοξινωτικό του αίματος.
Μια ομάδα ερευνητών του Τμήματος Χημείας και Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Windsor, Καναδάς, πραγματοποίησε την αρχική έρευνα και με τα αποτελέσματα πυροδότησε μια νέα ελπίδα για όλους εκείνους που πάσχουν από καρκίνο.  

Ρίζα της πικραλίδας έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να καταστρέφουν τυχόν υγιή κύτταρα.
Ρίζα της πικραλίδα σε τσάι κάνει τα προσβεβλημένα κύτταρα να αποσυντίθενται μέσα σε 48 ώρες, και όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η συνεχής θεραπεία με αυτή της ρίζας μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Το 40% περίπου της ώριμης ρίζας αποτελείται από ινουλίνη. Η ινουλίνη είναι ένα μείγμα από σύνθετους υδατάνθρακες. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η ινουλίνη αυξάνει σημαντικά τα φιλικά βακτήρια στο έντερο και εξαλείφει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την απορρόφηση των μετάλλων.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram