Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χαμοκερασο (Αγριοφράουλα) βελτιώνει την υγεία και βοηθά στις διαταραχές !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Η Αγριοφραουλιά είναι πόα πολυετής της οικογένειας Rosaceae, με λεπτούς ευλύγιστους βλαστούς που έρπουν στο έδαφος.

Τα φύλλα της φύονται κοντά στη ρίζα, έχουν μακριούς μίσχους με τρία φυλλάρια, τριχωτά και οδοντωτά.
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα άνθη της είναι άσπρα με κίτρινο κέντρο, με 4-5 πέταλα. Έχουν μικρούς αρωματικούς καρπούς με ωραία γλυκιά γεύση.

Αναπτύσσεται εύκολα σε κήπους με έδαφος που κρατά την υγρασία, σε μερικώς σκιερό σημείο.

Φυτρώνει σε δροσερά μέρη, αυτοφυές σε ορεινές και δασώδεις περιοχές, ανάμεσα σε φτέρες και πάντα καλυμμένες από τις ακτίνες του ήλιου, στις άκρες δασικών μονοπατιών και σε ξέφωτα στο δάσος. Συλλέγουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι τα φύλλα και τον καρπό.

Η αγριοφραουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C 

Περιέχει ταννίνες, γλίσχρασμα, σάκχαρα, οξέα, σαλικυλικά οξέα κάλιο και μαγνήσιο, επίσης περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο, θειμίνη, ριβοφλαμίνη, νιασίνη και πενταθενικό οξύ, σάκχαρα, μηλικό, κιτρικό, σαλικυλικό και γαλλικό οξύ.

Χαμοκερασο και Θεραπευτικές ιδιότητες:

Οκαρπός της αγριοφράουλας βελτιώνει την καλή λειτουργία των νεφρών και προλαμβάνει την αναιμία, έχει δράση επουλωτική, διουρητική, καθαρτική, τονώνει και καθαρίζει το ήπαρ, αλκαλοποιεί το αίμα και είναι ευεργετική στους ρευματισμούς.

Το αφέψημά από τα φύλλα βοηθά σε διάφορες διαταραχές, όπως για τη διάρροια και τις παθήσεις του στομαχιού και των εντέρων.

Ο χυμός της φράουλας είναι αποτοξινωτικός και ασπρίζει τα δόντια. Οι στοματικές πλύσεις με χυμό φράουλας, ασπρίζουν τα δόντια και βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων τής στοματικής κοιλότητας, εξαλείφοντας την κακή αναπνοή.

Ο χυμός είναι πολύ καλός για την περιποίηση του δέρματος, ιδιαίτερα του ξηρού, βοηθά όμως στο καθαρισμό και του λιπαρού δέρματος, καθαρίζει τις πανάδες με συχνές επαλείψεις, ενώ οι φέτες ή πολτοποιημένες φράουλες καταπραΰνουν το πρόσωπο έπειτα από εγκαύματα από τον ήλιο.

Τρόποι παρασκευής:

Για το αφέψημα φύλλων χρησιμοποιούμε 1 χούφτα φύλλα σε 2 ποτήρια νερό.
Για λεύκανση των δοντιών, αφήστε στο στόμα σας για 5 λεπτά χυμό φράουλας και μετά ξεπλύνετε με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγη σόδα φαγητού.
Αντενδείξεις:

Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί και παθαίνουν δερματικά εξανθήματα.

Η παρουσίαση των βοτάνων σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή και έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram