Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Καλοκαιρινό ρολό μελιτζάνας με κρεμώδη γέμιση

Αυτό το εύκολο και ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο ετοιμάζεται με τραγανή κρούστα από πατάτες και μελιτζάνες και γεμίζεται με καπνιστό τυρί που λιώνει στο ψήσιμο και δίνει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Αποτελεί μια χορτοφαγική παραλλαγή του κλασικού ρολού με κιμά και μπορεί να γίνει με αμέτρητες παραλλαγές, εμπλουτίζοντας τη γέμιση με άλλα τυριά, λιαστές ντομάτες και με λεπτοκομμένες φέτες ζαμπόν.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


Υλικά για τη Συνταγή

  • 750 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες350 γραμμάρια πατάτες
  • 100 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • Βασιλικός, ψιλοκομμένος, κατά βούληση
  • 200 γραμμάρια τυρί προβολόνε, κομμένο σε φέτες, ή άλλο τυρί που λιώνει της επιλογής σας
  • Τριμμένη φρυγανιά, για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά, πλύντε τις μελιτζάνες, καθαρίστε τις άκρες τους και κόψτε τις σε κύβους.

Αλατίστε τις ελαφρά και αφήστε τις για μερικά λεπτά μέσα σε ένα σουρωτήρι μέχρι να ιδρώσουν και να ξεπικρίσουν. Ξεπλύντε τις και στεγνώστε τις καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια σωτάρετέ τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και τηγανίστε τις για 15 περίπου λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Βάλτε τις σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη. Καθαρίστε τις πατάτες και βράστε τις σε μια κατσαρόλα για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Πολτοποιήστε τις και προσθέστε τις στο μπολ με τις τηγανισμένες μελιτζάνες. Έπειτα, βάλτε τα αυγά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ψωμί, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

Πάρτε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος και πασπαλίστε το με την τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε το μίγμα της μελιτζάνας από πάνω από τη φρυγανιά και απλώστε το καλά με ένα κουτάλι σε ορθογώνιο σχήμα.

Τοποθετήστε τις φέτες του τυριού προβολόνε στο κέντρο του μίγματος και τυλίξτε το με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε σχήμα ρολού, προσέχοντας να κλείσει καλά η γέμιση από όλες τις μεριές.

Ψήστε το ρολό ανοιχτό πάνω στο χαρτί, σε ταψί, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε!!!

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram



το διαβάσαμε ΕΔΩ