Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Να τολμάς ακόμη και να ξέρεις πως θα πονέσεις

Η ζωή θέλει τόλμη, να τολμάς ακόμη και να ξέρεις πως θα πονέσεις, χωρίς να φοβάσαι τον πόνο που θα νιώσεις.

Ο πόνος είναι μέρος της, ένα συναίσθημα που όσες προσπάθειες και να κάνουμε για να τον αποφύγουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα ανοίγει τις πληγές μας και θα τις κάνει πιο βαθιές. Το θέμα είναι να συμφιλιωθούμε με τον πόνο, να τον αγαπήσουμε, να τον δούμε ως απόδειξη να νιώσουμε ζωντανοί. Ο άνθρωπος ζει πραγματικά μόνο όταν έχει νιώσει όλα τα συναισθήματα του πόνου και της χαράς.

  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η πληρότητα διασφαλίζεται όταν δώσεις την ιδιότητα και την ικανότητα στο πόνο να σε γεμίζει αντί να σε αδειάζει. Ο πόνος είναι ένα μονοπάτι που θα σε γεμίσει με εμπειρίες. Η διαδρομή του είναι γεμάτη με δέντρα που έχουν πάνω τους καρπούς, να σταματάς και να τους αρπάζεις, η νοστιμιά τους και ιδιότητες τους σου δίνουν την δύναμη να συνεχίζεις ώσπου να φτάσεις στην κορυφή της.

Η θέα της είναι μοναδική, το αντίκρισμα της σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις πως άξιζε να τον νιώσεις, να τον βιώσεις, σε ανταμείβει με τις γνώσεις που σου έδωσε τόσο καιρό που προσπαθούσες να φτάσεις ως εκεί, σου παρουσιάζει την μαγεία της.

Οφείλουμε να αποδεχόμαστε ότι έχουν να μας προσφέρουν οι στιγμές και να περιμένουμε με χαμόγελο την κάθε δυσκολία, να είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε, να δεχτούμε όσα έχει να μας χαρίσει και μαζί να χαρούμε και την ζωή μας. Έτσι ζει ο άνθρωπος όταν μάθει να τολμάει και ας ξέρει ότι θα πονέσει, που απολαμβάνει την θέα ενός τριαντάφυλλου και δεν φοβάται να το χαρίζει στον εαυτό του και στους αγαπημένους του, το αγαπάει και ας τα αγκάθια του τρυπάνε το δάχτυλο. Αυτό είναι ο πόνος ένα κόκκινο τριαντάφυλλο γεμάτο αγκάθια που αξίζει όμως να τα παραμερίσεις και να δεις την ομορφιά του, να την νιώσεις, να την θαυμάσεις. Κάθε πέταλο του είναι μια γνώση που σου προσφέρει απλόχερα και την έχεις ανάγκη για να συνεχίσεις να ζεις.

Τόλμησε αν θες να ζεις πραγματικά, απόλαυσε τη βροχή, χόρεψε ανάμεσα στις σταγόνες της, βρες τον ρυθμό στον ήχο της, στην μουσική της και συγχρονίσου στο κάθε άκουσμα της, στην κάθε νότα της και ας μουσκευτείς και ας κρυώσεις, τουλάχιστον θα έχεις απολαύσει την μαγεία της. Σημασία έχει να ζήσεις με πληρότητα και να φύγεις από αυτό τον κόσμο γεμάτος με συναισθήματα, με στιγμές, με εμπειρίες, χωρίς απωθημένα. Μην μετανιώσεις για τίποτα, όλα σου πρόσφεραν κάτι μοναδικό που άξιζε να το ζήσεις, για αυτό αποδέξου το και απόλαυσέ το.

Δέξου όλες τις γνώσεις που σου πρόσφερε και να τις κάνεις μέρος της ζωής σου εφόδια που θα σε ακολουθούν και δεν θα σε εγκαταλείπουν ποτέ. Ζήσε χωρίς να φοβάσαι τον πόνο ή τον θάνατο, είναι αλλουνού αρμοδιότητα, δίκη μας είναι να ζήσουμε με τόλμη, με χαμόγελο, να κάνουμε την ζωή μας ακόμη πιο όμορφη και περιπετειώδη. Μην ξεχνάς να την απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.

Η τόλμη κρύβει μέσα της ιδιοφυία και οι σκέψεις δεν έχουν υπόσταση και αξία αν δεν τις κάνουμε πράξεις, αν δεν τις ζήσουμε. Το θέμα είναι να ζούμε και να γελάμε με ό,τι η ζωή μας φέρνει. Ζήσε λοιπόν αυτό που έχεις στον νου σου και απόλαυσε τη ζωή, να είσαι ευγνώμων.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram 

το διαβάσαμε ΕΔΩ 

 Μαρία-Ελένη Καραγκούνη

 enallaktikidrasi