Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κρέμα για τα χέρια μας, μία συνταγή από την φύση

Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται μέσα στον χειμώνα ιδίως όταν τα πλένουμε συνεχώς και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά.

Τότε αναπόφευκτα αφυδατώνονται και πιθανότατα ανοίγουν πληγές που δεν είναι εύκολο να κλείσουν. Καλό είναι να μην αφήσουμε να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση γιατί αυτές οι πληγές μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν πύλη εισόδου για τα μικρόβια.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Για τις δύσκολες στιγμές, λοιπόν, που καταπονούνται τα χέρια μας, πρέπει να παίρνουμε ορισμένα μέτρα που θα προφυλάξουν την υγεία των πολύτιμων άκρων μας.

Όταν χρειαστεί να κάνουμε δουλειές, χρησιμοποιούμε γάντια. Τα πλαστικά γάντια που συνήθως υπάρχουν στο εμπόριο σίγουρα μας προφυλάσσουν, όταν όμως τα χέρια μας είναι εκεί για αρκετή ώρα, αρχίζουν τα προβλήματα.

Αυτή η συνταγή που προτείνουμε από το βιβλίο της Jessica Ress είναι πολύ ευεργετική για τα χέρια και παρασκευάζεται από φυσικά υλικά.


Θα χρειαστούμε:

  • ¼ κούπας κερί μέλισσας τριμμένο σε κομμάτια
  • ¼ κούπας φυτικό έλαιο καρύδας
  • ¼ κούπας έλαιο σύμφυτου
  • ¼ κούπας φυτικό έλαιο βοτάνων (καλέντουλα, ρίγανη, μαϊντανό, χαμομήλι)
  • Βιταμίνη Ε
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η διαδικασία

Βάζουμε το μπεν μαρί στη φωτιά και σιγοβράζουμε το νερό. Βάζουμε από πάνω του το κερί μέλισσας και το έλαιο καρύδας μέχρι να λειώσουν, με προσοχή η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή γιατί έτσι θα καταστραφούν τα θρεπτικά συστατικά.

Μόλις λιώσουν, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 4′ να κρυώσει το μείγμα, προσέχοντας τον χρόνο ώστε να μην παγώσει ξανά. Όσο λοιπόν είναι ακόμη υγρό το μείγμα, προσθέτουμε, το έλαιο σύμφυτου και το έλαιο βοτάνων και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε γρήγορα την βιταμίνη Ε και τα αιθέρια έλαια. Αναδεύουμε παίρνοντας το στερεοποιημένο υλικό από τα τοιχώματα του δοχείου μετακινώντας τα προς το κέντρο.

Εάν το μείγμα σκληρύνει, τότε το θερμαίνουμε ελαφρά, αναδεύουμε και το μοιράζουμε σε βαζάκια μικρότερα. Διατηρείται για ένα χρόνο.

Μόλις χαλαρώνουμε μπροστά στην τηλεόραση, όταν ξεκουραζόμαστε, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα στο χέρι μας και το απλώνουμε προσεκτικά γύρω από τα νύχια, σε όλο το χέρι, στους αγκώνες, ακόμη και στα πόδια.

Καλή επιτυχία!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

 

το διαβάσαμε ΕΔΩ