Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά

 

Η χρήση του μελιού ως ορμόνης ριζοβολίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά. 

Έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που θα σώσουν το φυτό από σήψη και μόλυνση.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο University of Hawaii Extension, διεξήχθη μια σειρά πειραμάτων για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του μελιού ως ορμόνης ριζοβολίας σε σύγκριση με τις εμπορικές ορμόνες ριζοβολίας.

Αποδείχτηκε ότι το μέλι όντως έχει την ικανότητα να ριζώνει είδη φυτών, αλλά δεν είναι τόσο επιτυχημένο όσο οι συνθετικές ορμόνες ριζοβολίας». Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως εναλλακτική φυσική λύση στα προϊόντα της αγοράς. Το μέλι είναι επίσης οικονομικό, εύκολα διαθέσιμο και ασφαλέστερο για δημόσια χρήση.


3 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως ορμόνη ριζοβολίας 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

Βουτήξτε το άκρο του μοσχεύματος σε μη αραιωμένο μέλι και περιστρέψτε το για να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα γύρω του. Μετά φυτέψτε το.
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα ή δύο φλιτζάνια βρασμένο νερό και αφήστε αυτό το διάλυμα να κρυώσει. Βουτήξτε το μόσχευμα σε αυτό και φυτέψτε το.
Βρέξτε τα μοσχεύματα με νερό και κυλίστε τα σε σκόνη κανέλας. Στη συνέχεια, αλείψτε τα μοσχεύματα με μέλι πριν τα φυτέψετε. Η προσθήκη κανέλας θα αυξήσει την ισχύ του μελιού ως ορμόνη ριζοβολίας.


Μοσχεύματα φυτών που ωφελούνται από το μέλι


Εάν καλλιεργείτε κοινά φυτά εσωτερικού χώρου, παχύφυτα και κοινά φυτά εξωτερικού χώρου όπως χρυσάνθεμα, βότανα, βατόμουρα, ιβίσκους, πλουμπάγκο, πυράκανθους και τριανταφυλλιές από μοσχεύματα, τότε το μέλι θα κάνει θαύματα ως ορμόνη ριζοβολίας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook