Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Agaricus campestris και οι συμαντικές θεραπευτικές ιδιότητες του!


Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 Το μανιτάρι Agaricus campestris έχει χρησιμοποιηθεί σε έρευνες για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη μείωση των παρενεργειών που οφείλονται στη χημειοθεραπεία του καρκίνου, του διαβήτη τύπου 2, την υψηλή χοληστερόλη, τη “σκλήρυνση των αρτηριών” ( αρτηριοσκλήρωση ) και τα πεπτικά προβλήματα όπως η ελκώδης κολίτιδα. 

Το Agaricus campestris είναι ένα φαρμακευτικό μανιτάρι που περιέχει μια ειδική κατηγορία πολυσακχαριτών που είναι γνωστή ως β-γλυκάνες. 

Μελέτες δείχνουν ότι η Βήτα γλυκάνη διεγείρει τη δραστηριότητα των φυσικών «φονικών» κυττάρων, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης είναι σε εξέλιξη έρευνα σε μυκητιακούς επιδέσμους από τοAgaricus campestris για τη θεραπεία των ελκών και των πληγών που δημιουργούνται από τη μόνιμη κατάκλιση.

Ακόμη εκχυλίσματα του Agaricus campestris περιέχουν το ένζυμο τυροσινάση η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση των υπερτασικών όταν χορηγείται ενδοφλέβια. 

Τα μυκητώδη παρασκευάσματα ένζυμων απο το Agaricus campestris έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ασθένειες του πεπτικού συστήματος. 

Σύμφωνα με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of Ulster, Coleraine το Agaricus campestris μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος διότι δρα αντιϋπεργλυκαιμικά, επειδή αποδεσμεύει ουσίες παρόμοιες με την ινσουλίνη που δρουν όπως αυτή.

Οι Αντιφλεγμονώδεις και Ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες του Agaricus campestris αποδείχτηκαν από το Πανεπιστήμιο Wageningen University της Ολανδίας.

Σε συνδυασμένες έρευνες των Πανεπιστημίων: Virginia University, USA και Al Azhar University, Egypt τεκμηριώθηκε η αντιοξειδωτική δράση και η κυτταροτοξικότητα σε καρκινικά κύτταρα του μανιταριού.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram