Ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa ) το φαρμακευτικό βότανο που έχει τη φυσική δυνατότητα να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

 

Στους τροπικούς παραδείσους πλούσιους με τη πολύχρωμη ζωή των φυτών συναντάμε τον ιβίσκο, ένα λουλούδι που έχει βραβευθεί για την εντυπωσιακή του εμφάνιση. 

Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η χρησιμότητα αυτού του εξωτικού φυτού εκτείνεται πολύ πέρα από την ομορφιά του.

Ο Ιβίσκος είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που έχει τη φυσική δυνατότητα να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Με περίπου 200 είδη και πάνω από 5.000 υβρίδια που συνδέονται με το γένος, ιβίσκος μπορεί να έχετε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων μπροστά σας . 

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ο κοινός ιβίσκος, Hibiscus sabdariffa, πιο συχνά καλλιεργείται σε θερμές εύκρατες περιοχές .Μπορεί να φτάσει έως και 8 πόδια στο ύψος και διαθέτει βυσσινί λουλούδια, λοβωτά φύλλα με κόκκινες φλέβες, ανοιχτά κίτρινα λουλούδια και ένα μεγάλο κόκκινο κάλυκα. Ο κάλυκας (ένας έλικας μέσα στα πέταλα ), είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την πικάντικη γεύση του ιβίσκου ».

 Έγχυμα

Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κ.γ βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε, τρεις φορές την ημέρα.

Αφέψημα

Σε ένα μπρίκι βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό και 1 κ.γ ιβίσκο για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε, τρεις φορές την ημέρα.


Οφέλη Υγείας 

 
Στην κουζίνα, μπορούμε να βάλουμε τον ιβίσκο σε φρουτοσαλάτες, σε τάρτες και πίτες στη γέμιση, και αναμιγνύεται καλά σε μαρμελάδες και ζελέδες. 

Αυτό το θρεπτικό φυτό ειναι ένα δημοφιλές πιάτο όταν σερβίρεται με φιστίκια σε περιοχές της Αφρικής. Όταν το κάνουμε τσάι δίνει μια ξινή γεύση φορτώνοντας το με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. 

Αυτό το τσάι συχνά πίνεται για την ανακούφιση του βήχα και τη θεραπεία σε κρυολογήματα θεωρείται επίσης εξαιρετικό ως κατασταλτικό της όρεξης, διουρητικό, ανακουφιστικό και άριστο για την καλή κυκλοφορία του αίματος .Ωστόσο, το πιο πολύτιμο όφελος είναι ο ρόλος του για την καρδιαγγειακή υγεία.
Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ο ιβίσκος τσάι μπορεί φυσικά να μειώσει την αρτηριακή πίεση όσο αποτελεσματικά μπορούν ορισμένα συνήθη φάρμακα της υπέρτασης. 

Σε μια κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε το 2004 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Phytomedicine ,το τσάι απο ιβίσκο μείωσε την αρτηριακή πίεση των ατόμων με υπέρταση που συμμετείχαν στην έρευνα
Ομοίως, σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο American Heart Association το 2008, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών από ιβίσκου τσάι την ημέρα μείωσε την αρτηριακή πίεση έως και κατά 13,2 τοις εκατό σε προ- και ήπια υπερτασικούς ενήλικες. Οι ερευνητές έχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις για αυτό. 

Ο Ιβίσκος είναι ένα φυσικό διουρητικό, ανοίγει τις αρτηρίες, και μπορεί να δρα ως φυσικός αναστολέας του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης, που σημαίνει ότι επιβραδύνει την απελευθέρωση των ορμονών που συ στέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση ιβίσκου τσαγιού σε μια καθημερινή διατροφή θα αποδειχθεί ευεργετική για τους υπερτασικούς ασθενείς.

Τα περισσότερα είδη ιβίσκου αναπτύσσονται στις υποτροπικές και τροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το φυτό ευδοκιμεί σε πλούσια, υγρά εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια