Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως φτιάχνω αποξηραμένα μυρωδικά...

Ο δικός μου απλός και παραδοσιακός τρόπος αποξηρανσης είναι αυτός...

Οι περισσότεροι αγοράζουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά μας (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι κλπ) από την αγορά ή το σούπερ μάρκετ. Με λίγη προσπάθεια όμως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας αγνά αποξηραμένα μυρωδικά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. 

Η καλύτερη εποχή για τη συλλογή και αποξήρανσή των μυρωδικών είναι από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο.Αν καλλιεργούμε τα μυρωδικά μας στον προσωπικό μας βοτανόκηπο, τα μαζεύουμε το πρωί, μόλις έχει εξατμιστεί η πρωινή υγρασία και πριν κάψει ο ήλιος...

Ο παραδοσιακός τρόπος:

Σε σκοτεινό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους), ζεστό, καλά αεριζόμενο και ξερό μέρος κρεμάμε τα στεγνά κλωνάρια του μυρωδικού δεμένα σε μπουκετάκια και περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να ξεραθούν.
Εάν τα αφήσουμε έτσι στον ήλιο χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος.. εδώ έχω..Τσουκνίδα, μέντα,δυόσμο, δεντρολίβανο, μελισσοχορτο...🍀💚☘
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

το διαβάσαμε ΕΔΩ
secrets_of_gaia