Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αχιλλέα ή Αγριαψιθιά - Το άγνωστο βότανο με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.




Μυθολογία και Παράδοση

Το βότανο Αχίλλεια ή Αγριαψιθιά είναι γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες από την αρχαιότητα αφού χρησιμοποιούνταν στις μάχες για τη θεραπεία των τραυμάτων που αιμορραγούσαν.

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Αχιλλέα οφείλει το όνομά της στον ήρωα του τρωικού πολέμου, τον Αχιλλέα, που όταν τραυματίστηκε από το δηλητηριασμένο δόρυ του Πάρη, η θεά Αφροδίτη τον συμβούλεψε να δέσει την πληγή του μ’ αυτό το φυτό για να ανακουφιστεί.

Ένας άλλος μύθος λέει πως ο Αχιλλέας διδάχτηκε τις φαρμακευτικές ιδιότητες της Αχιλλέας για την θεραπεία των πληγών ειδικότερα από τον δάσκαλο Χείρωνα, επίσης με το βότανο αυτό ο Αχιλλέας θεράπευσε την πληγή του Τέλεφου.

Στους κλασικούς χρόνους χρησιμοποιείτο για να σταματάει την αιμορραγία στα τραύματά του κατά τη διάρκεια των πολέμων. Εδώ και αιώνες στη Σκωτία παρασκευάζουμε μία παραδοσιακή αλοιφή από χιλιόφιλλο για την επούλωση των πληγών.

Η Αγριαψιθιά είναι γνωστή και με τις λαϊκές ονομασίες όπως Χιλιόφιλλο, Αγριαψιθιά, Σεμεσάντο, το Δάκρυ της Αφροδίτης, το χαμόγελο της Αφροδίτης, σήμερα χρησιμοποιείται για τις αιμοστατικές, τις αντισηπτικές και της αντίκαταρροϊτικές της ιδιότητες, σε παρασκευάσματα για τη θεραπεία των κρυολογημάτων και της γρίπης, για προβλήματα του ουροποιητικού, της εμμηνόρροιας και στις διαταραχές του κυκλοφορικού.

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


Αχιλλέα το άγνωστο βότανο με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Επούλωση πληγών

Η Αγριαψιθιά εξωτερικά βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και των εκδορών, θεωρείται ειδικό ίαμα για τις θρομβωτικές καταστάσεις που έχουν σχέση με την υψηλή πίεση. Αποτελεί εξαιρετικό καθαριστικό για τις λιπαρές επιδερμίδες. Η αχιλλεϊνη που περιέχει το βότανο βοηθά στην αναχαίτιση των εσωτερικών και εξωτερικών αιμορραγιών.

Πυρετός, κρυολογήματα και γρίπη

Είναι από τα πιο γνωστά βοτανικά ιατρικά κατά του πυρετού, του κρυολογήματος και της γρίπης. Το ζεστό του ρόφημα προξενεί θεραπευτικό ιδρώτα που δροσίζει τον πυρετό και απομακρύνει τις τοξίνες. Το χρησιμοποιούμε ως ένα από τα καλύτερα εφιδρωτικά βότανα και πρότυπο ίαμα που βοηθά το σώμα να αντεπεξέλθει στον πυρετό. Σε συνδυασμό με άλλα βότανα η Αγριαψιθιά βοηθάει στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και της γρίπης.

Το χαμαζουλένιο που υπάρχει στα πτητικά έλαια της Αγριαψιθιάς είναι έντονα αντιφλεγμονώδες και αντιαλλεργικό. Η κινεόλη που περιέχετι στο φυτό δρα ως αντισηπτικό, αποχρεμπτικό, ανθελμινθικό.

-Διεγείρει την έκκριση πεπτικών υγρών και ανοίγει την όρεξη.

-Θρέφει και υποστηρίζει το σώμα και αποκαθιστά τη λειτουργία του, για κουρασμένους και καταπονημένους οργανισμούς.

- Ενισχύει την πέψη και τη χαλάρωση της έντασης στο έντερο,ανακουφίζει από φουσκώματα και μειώνει την ένταση των κολικών. 

-Σταμάτα εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.Εισαγωγή ενός φρέσκου φύλλου στο ρουθούνι σταματάει την αιμορραγία στη μύτη. 

-Λειτουργεί ως φυσικό αντιπυρετικό. Είναι εφιδρωτικό βότανο και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

-Διαστέλλει τα αγγεία με αποτέλεσμα να ρίχνει την αρτηριακή πίεση. 

-Προστατεύει από θρομβώσεις και παράλληλα αιματώνει καλύτερα τον εγκέφαλο. 

-Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζει κιρσούς,φλεβίτιδα και αιμορροΐδες. -Αντιμετωπίζει το αλλεργικό συνάχι (εισπνοή ατμού)
  Συντελεί στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου,μειώνει την ένταση της αιμορραγίας της περιόδου και καταπραΰνει από τους πόνους της περιόδου.
Δεν συνιστάται για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες.
Απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Μία παρενέργεια που έχει παρατηρηθεί και καταγράφει σε κάποιους ανθρώπους είναι ότι,το φυτό δημιουργεί αλλεργική δερματίτιδα όταν έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα.
Η κατανάλωση στα βότανα πρέπει να γίνεται πάντα με ΜΕΤΡΟ.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook