Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μη συνηθίζεις το τέρας. Ο βίαιος και άγριος θάνατος δεν πρέπει ποτέ να γίνει αποδεκτός.

 


Το συνηθίζεις το τέρας, το μαθαίνεις να ζει κοντά σου και να αναπνέει. Να νιώθεις την ανάσα του, άλλοτε καυτή και άλλοτε παγωμένη. Γιατί το τέρας ανάλογα το έγκλημα αλλάζει. Συμπεριφέρεται εν ψυχρώ ή με αποφάσεις εν θερμώ.

Δικαιολογεί τα εγκλήματα του όπως το βολεύει. Με παγωμένες κινήσεις, μεθοδικές, συγκεκριμένες και ακαριαίες. Με καυτές κινήσεις, εν βρασμώ ψυχής, παθιασμένες και τρελές. Ένα πάθος που πνίγει, χτυπάει, μαχαιρώνει, σκοτώνει. Αυτό το απρόβλεπτο τέρας, όσο το συνηθίζεις, τόσο κερδίζει δύναμη.

Μεγαλώνει και γιγαντώνεται, γιατί το αφήνεις να κερδίσει κι άλλο έδαφος. Αδιαφορείς και αυτό βρίσκει χώρο να περάσει, να χωθεί, να μπει μέσα στα σπίτια και να καταστρέψει οικογένειες. Όσο λες «άστο τώρα, δε θα ξαναγίνει» ή «δεν είναι δικό μας πρόβλημα, ας λύσουν τα οικογενειακά τους μόνοι τους».

Όταν αδιαφορείς για τη γειτόνισσα με το μαυρισμένο μάτι και το σπασμένο χέρι. Όσο αδιαφορείς για το παιδί με το κατεβασμένο κεφάλι που σου ψιθυρίζει μια τρομαγμένη καλημέρα. Τα βλέπεις στις ειδήσεις και νομίζεις πως δε θα συμβούν ποτέ σε σένα. Μέχρι που το τέρας χτυπάει και τη δική σου πόρτα και δεν προλαβαίνεις ούτε να αντιδράσεις!
Κιχ δεν προλαβαίνεις να βγάλεις.

Βλέπεις τον άνθρωπο σου να χάνεται γιατί ένα τέρας αποφάσισε να περάσει το κόκκινο φανάρι. Μαθαίνεις πως το παιδί σου μαχαιρώθηκε γιατί κάποια τέρατα ξέσπασαν το δηλητήριο που κουβαλούσαν. Πως η κόρη σου βιάστηκε και δεν μπορεί να το αποδείξει γιατί το τέρας έχει χρυσό δέρμα και άγριους δικηγόρους, με μεγάλα μέσα. Σου τρίζει τα δόντια του το τέρας γιατί όταν σου μίλησαν να το σταματήσεις, δεν ήθελες ποτέ να σκεφτείς ότι θα σε αγγίξει. Εσένα ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.

Κάπως έτσι συνηθίζεις το τέρας που λέγεται δολοφόνος, βιαστής, κλέφτης. Και μαθαίνεις να τον χαρακτηρίζεις με την εθνικότητα του, μόνο όταν σε βολεύει και δεν είναι η Ελληνική. Μπερδεύεσαι και δεν έχεις καταλάβει, πως τα τέρατα δεν ανήκουν σε έθνη. Δεν τα έχει μόνο η μια χώρα και η άλλη γεννάει μόνο αγγελούδια. Τερατόμορφους σατανάδες θα βρεις σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο, όπου και να βρεθείς. Μη δικαιολογείς το τέρας που έχει την ίδια φυλή με σένα, μη ξεχνάς τα δικά του εγκλήματα.

Για να μη το συνηθίσεις το τέρας πρέπει να σταθείς απέναντι του.

Να του κλείσεις την πόρτα πριν μπει στο σπίτι σου. Μην αδιαφορήσεις όταν ακούς για τα εγκλήματα στις οικογένειες των άλλων. Μη το παίζεις νοικοκυραίος και πως στο δικό σου σπίτι, ποτέ δε θα συμβεί τίποτα. Κανείς δεν είναι ασφαλής αν δεν φροντίσουμε όλοι μαζί να το νικήσουμε το τέρας.

Όλοι μαζί να στηρίξουμε το θύμα και όχι το θύτη. Επειδή έτυχε να είναι πλούσιος, όμορφος, σπουδαγμένος και με καλή δουλειά. Τα τέρατα μπορούν και φοράνε τα πάντα. Από κουρέλια μέχρι οίκους υψηλής ραπτικής. Μη σου πω, ότι τα πιο καλοντυμένα είναι και τα πιο επικινδυνά.

Γιατί όταν το τέρας χρειάζεται να μασκαρευτεί, έχει κάτι χειρότερο να κρύψει. Αν φοράει τη μάσκα του επώνυμου, του πλούσιου ή του ωραίου, ίσως να έχει περισσότερα απωθημένα και ψυχολογικά προβλήματα από τους άλλους. Αυτός με τα κουρέλια δύσκολα να αρωματιστεί για να δείχνει καλύτερος. Άλλοι θα λιβανίσουν για να κρύψουν τη δυσωδία τους. Κάτω από μακριά μαύρα ενδύματα και χρυσές κορώνες. Το τέρας δεν έχει θρησκεία, δε φοβάται ούτε θεούς, ούτε και δαίμονες. Και είναι λογικό, θεωρεί πως είναι θεός ο ίδιος και κανένας δαίμονας δεν μπορεί να τον αγγίξει.

Η παράνοια η ίδια, μη ψάχνεις να βρεις λογική στο τέρας.


Αλλά μίλα όταν θα το εντοπίσεις γιατί έτσι θα προστατεύσεις κάποιο μελλοντικό θύμα. Φώναξε για βοήθεια, όχι μόνο για σένα, αλλά για αυτόν που βαράνε και έχει πέσει στα πατώματα ενός κοσμηματοπωλείου. Έχει πέσει στην άσφαλτο, στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι σου. Μη κλείνεις πόρτες και παράθυρα, αντιμετώπισε το τέρας με οποίο τρόπο θεωρείς ασφαλή για σένα.

Όταν γίνεσαι μάρτυρας ενός εγκλήματος μη μένεις άπραγος. Μη συνηθίζεις το τέρας, γιατί χωρίς να το καταλάβεις, θα γίνεις ένα μαζί του. Αν του μοιάσεις, τότε αυτό είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Μακριά από το τέρας λοιπόν και κοντά στα θύματα.

#metoo #metooGR

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

το διαβάσαμε ΕΔΩ 

 Υ.Γ. ένα κείμενο αφιερωμένο σε όλα τα θύματα που έφυγαν βίαια και με άγριο τρόπο. Που οι δολοφόνοι τους πρέπει να τιμωρηθούν και όχι να τους μοιάσουμε!

Σύνταξη – επιμέλεια κειμένου: Βογιατζής Ηλίας για newsitamea.gr