Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ο λόγος που δεν πρέπει να προτιμάμε τις μεγάλες πατάτες !

O viral παραγωγός βγάζοντας από το χώμα ορισμένες πατάτες αποκάλυψε το κόλπο για το πως μπορούμε να διακρίνουμε με ασφάλεια ποια πατάτα είναι τελικά η κατάλληλη

Η δημιουργία ενός γεύματος ξεκινάει από την επιλογή των υλικών. Αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην υφή, το άρωμα, το χρώμα, το μέγεθος αλλά και την εποχή του κάθε λαχανικού. Έτσι, πηγαίνοντας για ψώνια, πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στο πιάτο και στη διατροφή μας.

Ποτέ μην αποθηκεύετε τις πατάτες κοντά σε μήλα

Αν θέλετε οι πατάτες σας να παραμείνουν πιο φρέσκες για περισσότερο, υπάρχει ένα φρούτο που δεν πρέπει ποτέ να τις αποθηκεύετε κοντά: τα μήλα. Σύμφωνα με ειδικούς, τα μήλα παράγουν υψηλά επίπεδα του αερίου αιθυλένιο, το οποίο προκαλεί πρόωρη αλλοίωση των πατατών.

Τις γνώσεις του σχετικά με τις πατάτες και κάποια έξυπνα τρικ για τη σωστή διαλογή τους, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ένας παραγωγός από την Αχαΐα, με ένα βίντεο στο TikTok.

Ο ίδιος εμφανίζεται στο χωράφι που έχει φυτέψει τις πατάτες του, τονίζοντας αρχικά ότι η ιδιαιτερότητα της δικής του παραγωγής έγκειται στο γεγονός ότι συνοδεύεται από άμμο θαλάσσης προσφέροντας πλούσια θρεπτικά συστατικά.


Οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό, σκοτεινό, καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ντουλάπι, ή κελάρι, εάν έχετε.


Παράλληλα συμβούλεψε τους followers του να μην προτιμούν τις μεγάλες πατάτες, εξηγώντας ότι το μέγεθος τους συχνά συνδέεται με φάρμακα και λιπάσματα, κάτι που ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.
O viral παραγωγός βγάζοντας από το χώμα ορισμένες πατάτες αποκάλυψε το κόλπο για το πως μπορούμε να διακρίνουμε με ασφάλεια ποια πατάτα είναι τελικά η κατάλληλη και η πιο γευστική.



Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στο ξεφλούδισμα και στο κατά πόσο εύκολα φεύγει η φλούδα. Όταν δηλαδή κάποιος προσπαθήσει να ξεφλουδίσει την πατάτα με το χέρι και τελικά το πετυχαίνει αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πατάτα δεν έχει «ψηθεί» και ότι ουσιαστικά δεν έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που χρειάζεται.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

πηγή