Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Προεμμηνορυσιακό σύνδρομο: Ποια συμπτώματα ταλαιπωρούν 6 στις 10 γυναίκες κάθε μήνα

 


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 64% των γυναικών βιώνουν ενοχλητικά συμπτώματα πριν την έλευση της περιόδου τους που διαταράσσουν τον ρυθμό της καθημερινής τους ζωής

  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η πλειοφηφία των γυναικών ταλαιπωρείται από προεμμηνορυσιακές μεταβολές της διάθεσης και ανησυχία καθιστώντας τα συμπτώματα του προεμηνορρυσιακού συνδρόμου ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Η μελέτη μας κατέδειξε ότι τα προεμμηνορυσιακά συμπτώματα από την ψυχική σφαίρα είναι πολύ συνηθισμένα παγκοσμίως», δήλωσε η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης Δρ Jennifer Payne, διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος Αναπαραγωγικής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι η πλειονότητα των γυναικών ανέφερε ότι τα προεμμηνορυσιακά συμπτώματά τους επηρέασαν την καθημερινότητά τους τουλάχιστον μερικές φορές».


Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερες από 238.οοο απαντήσεις γυναικών 18-55 ετών από 140 χώρες μέσω μιας εφαρμογής που λέγεται Flo και η οποία βοηθά τις γυναίκες να παρακολουθούν τον μηνιαίο τους κύκλο και να καταγράφουν τυχόν αλλαγές της διάθεσης καθώς και σωματικά συμπτώματα.

Το 85% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι τις ημέρες πριν την έλευση της περιόδου τους είχαν λαχτάρα για συγκεκριμένα τρόφιμα, το 64% ανέφερε μεταβολές της διάθεσης ή άγχος και το 57% κούραση. Σχεδόν το 29% των συμμετεχουσών είπε ότι τα συμπτώματα αυτά δημιουργούσαν προβλήματα στην καθημερινότητά τους κάθε φορά κατά τη διάρκεια κάθε μηνιαίου κύκλου, ενώ περίπου το 35% είπε ότι αυτά τα συμπτώματα τους ταλαιπωρούσαν μερικές φορές.

Η συχνότητα των αναφερόμενων προεμμηνορυσιακών μεταβολών της διάθεσης σημείωσε μεταβολές αναλόγως τη χώρα, από έαν χαμηλό ποσοστό 35,1% στο Κονγκό έως ένα υψηλό 68,6% στην Αίγυπτο σημείωσαν οι ερευνητές και αποδίδουν αυτές τις διαφορές τόσο σε βιολογικούς όσο και σε πολιτισμικούς παράγοντες.

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες ήταν πιο πθανό να αναφέρουν συμπτώματα όπως αφηρημάδα, χαμηλή λίμπιντο, προβλήματα ύπνου, γαστρεντερικά συμπτώματα, πρόσληψη βάρους, εφιδρώσεις και εξάψεις, κούραση, αλλαγές στα μαλλιά, εξανθήματα και πρηξίματα. Πρόκειται για «λογικά» συμπτώματα που σύμφωνα με τους ερευνητές, σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση μια περίοδο της ζωής της γυναίκας όπου οι γυναίκες παρουσιάζουν διαταραχές του μηνιαίου κύκλου καθώς μεταβαίνουν προς την εμμηνόπαυση.

Η Δρ Jennifer Payne ελπίζει ότι τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα διαδικτυακά στο Archives of Women’s Mental Health, θα βοηθήσουν τις γυναίκες να λάβουν καλύτερη φροντίδα βοηθώντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συνειδητοποιήσουν πόσο συχνά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα.


Η Δρ Payne επεσήμανε ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για την ανακούφιση των προεμμηνορυσιακών συμπτωμάτων και η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την συχνότητα αυτών των συμπτωμάτων θα βοηθήσει τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram



το διαβάσαμε ΕΔΩ