Φυσικό ρόφημα για αντιμετώπιση προβλημάτων του θυροειδή ...Ο Θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος αδένας που βρίσκεται στον τράχηλο. 
Έχει σχήμα πεταλούδας και αποτελείται απο 2 λοβούς (δεξιό ,αριστερό) που συνδεόνται με τον ισθμό, βρίσκεται μπροστά και εκατέρωθεν της τραχείας, ενώ ενίοτε υπάρχει και ένας ακόμα λοβός που ξεκινάει απο τον ισθμό πρός τα άνω και λέγεται πυραμοειδής.
Ο θυρεοειδής αδένας παράγει τρεις ορμόνες

1) τη θυροξίνη ή τετραϊωδοθυρονίνη (Τ4) και 
2) την τριιωδοθυρονίνη (Τ3) που ρυθμίζουν το μεταβολισμό όλων των ιστών, και 
3) την καλσιτονίνη που ελαττώνει τα επίπεδα του ασβεστίου του αίματος. 
Η σύνθεση και η έκκριση των θυρεοειδικών ορμονών ρυθμίζεται από τη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη (TSH) που παράγεται στην υπόφυση, η οποία, με τη σειρά της, εξαρτάται από την έκκριση της θυρεοεκλυτικής ορμόνης (TRH) που παράγεται στον υποθάλαμο.

Απαραίτητο για τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών είναι το ιώδιο, το οποίο βρίσκεται συγκεντρωμένο στο θυρεοειδή και το οποίο ο οργανισμός το προσλαμβάνει μέσω των τροφών. 
Το ιώδιο εισέρχεται μέσα στον θυροειδή αντίθετα με την ηλεκτροχημική κλίση του, μέσω του υποδοχέα NIS, ο οποίος συμεταφέρει ένα ιόν ιωδίου μαζί με δύο ιόντα νατρίου στο εσωτερικό των θυλακοειδών κυττάρων του θυρεοειδή
Το νάτριο στη συνέχεια απομακρύνεται από την αντλία Νατρίου-Καλίου.
Ο συμμεταφορεάς αυτός υπάρχει και σε άλλους ιστούς, αλλά μόνο στο θυροειδή η ενεργότητά του ελέγχεται από την TSH, η οποία αυξάνει την ενεργότητα του συμμεταφορέα.
Στη συνέχεια, το ιώδιο εκκρίνεται στον αυλό του θυλακίου του θυρεοειδή, πιθανόν μέσω της πεδρίνης, και οξειδώνεται σε ουδέτερα φορτισμένο άτομο από την θυρεοειδική υπεροξειδάση.

Παρακάτω 👇σας δίνω μια συνταγή για φυσικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την υγεία σας και να αντιμετωπίσετε τα  θέματα του θυρεοειδούς.


Συνταγή:

Συστατικά: 

3/4 γ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)

1/4 γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (περίπου 1-2 λεμόνια)

1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 c. 100% χυμός cranberry (χωρίς ζάχαρη)

7 γ. Φιλτραρισμένο ή μεταλλικο νερό

1/4 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο

Μέθοδος παρασκευής:

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το χυμό cranberry σε αυτό.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αναδεύοντας, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.

Προσθέστε παγάκια και το δροσερό, αναζωογονητικό και υγιεινό ποτό σας είναι έτοιμο!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας και στο Facebook]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια