Κορωνοϊός: Γιατί όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να πίνουν αλκοόλ;
Ειδικοί ισχυρίζονται πως όσοι κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν πρέπει να βάζουν αλκοόλ στον οργανισμό τους, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στο εμβόλιο.

Το αλκοόλ αλλάζει τη σύσταση τρισεκατομμυρίων μικροοργανισμών που ζουν στο εντερικό μας σύστημα, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μάχη με τους ιούς και τα βακτήρια.

Η κατανάλωση αλκοόλ επιφέρει βλάβες στα ανοσοκύτταρα του αίματος, γνωστά και ως λευκά αιμοσφαίρια.

Ο γιατρός Ronx Ikharia και η ομάδα του έκαναν ένα πείραμα, παίρνοντας δείγματα αίματος πριν και μετά την κατανάλωση αλκοόλ (τρία ποτήρια κρασί). Ο γνωστός παρουσιαστής της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC βρήκε πως το αλκοόλ έριχνε τα επίπεδα των λεμφυκυττάρων του οργανισμού ακόμα και κατά 50%.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Sheena Cruickshank εξηγεί πως η μείωση των λεμφυκυττάρων επιδεινώνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, καλώντας κι αυτή να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη χορήγηση του εμβολίου για την Covid-19.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια