Εμβόλιο κορωνοϊού: Πρώτο περιστατικό αλλεργίας στην Ελλάδα


Ένα περιστατικό αλλεργίας από το εμβόλιο του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι στους χθεσινούς εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε μόνο μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για ειδικευόμενη γιατρό στο Αττικόν, είναι καλά και συνεχίζει να δουλεύει.
Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Σπάνιες οι αλλεργικές αντιδράσεις

Συγκεκριμένα, σε έναν από τους συνολικά 471 εμβολιασμούς εμφανίστηκε μη σοβαρό αλλεργικό περιστατικό. «Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι η αλλεργική ρινίτιδα δεν είναι ένας λόγος για να μην εμβολιαστεί κάποιος. Σύμφωνα με την ίδια «μόνο οι σοβαρές αλλεργίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε νοσοκομείο με ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων είναι ένας λόγος να μην εμβολιαστεί κανείς».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι σύμφωνα με το CDC αλλά και την Ελληνική Αλλεργιολογική Εταιρεία, οι αλλεργίες από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες και αντιστοιχούν 1,3 περιπτώσεις σε 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια