ΑΛΟΙΦΗ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΛΗ


ΥΛΙΚΑ

20 ml βάμμα πρόπολης
30 gr. κερί
60 ml βαλσαμόλαδο.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Λιώνουμε σε μπεν μαρι με το κερί μαζί με το λάδι.

Μόλις λιώσει το κερί ανακατεύουμε για 3 λεπτά με μιξεράκι χειρός (του καφέ).
Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε το βάμα προπόλης σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το ανακατεύουμε πρέπει να είναι αραιωμένο. Αν είναι πηχτό προσθέτουμε λάδι (σταματάμε για λίγο το ανακάτεμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του).
Μπορούμε να προσθέσουμε μελί – αιθερία ελαία- μαστίχα.

Για επιδερμική χρήση

Παίρνεις ένα μπουκάλι πλαστικό ή γυάλινο (διάφανο) 500ML. Το γεμίζεις στο 1/3 με πρόπολη και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με καθαρό οινόπνευμα αφήνοντας λίγο κενό. Το βάζεις σε ένα ντουλάπι, και για 20-25 μέρες φροντίζεις να το κουνάς δυνατά 2-3 φόρες τη μέρα για διαλυθεί καλά η πρόπολη. Όταν καταλάβεις ότι έγινε ένα (η πρόπολη και το οινόπνευμα) βάζεις λίγο βαμβάκι σε ένα χωνί και το σουρώνεις σε ένα μπουκάλι φαρμακείου και είναι έτοιμο.

Για πόσιμη χρήση
Κάνεις την ίδια διαδικασία με πιο πάνω απλά αντί για οινόπνευμα βάζεις βότκα. Πολλοί βάζουν τσίπουρο ή οινόπνευμα ποτοποιίας, άλλα στο μεν τσίπουρο διαλύεται δύσκολα και το οινόπνευμα ποτοποιίας δεν πωλείται ελεύθερα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


 το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια